Skocz do zawartości
POWER BY AMD

NASTEPCA NF7 JUŻ JEST

Rekomendowane odpowiedzi

Kupuje teraz nowe mobo na nforce 2 i szukam jakiejs konkretnej płytki a ta jest wypasiona na maksa a w testach klepie nf7 zobaczcie testy i powiedzcie co o tym myslicie

http://www.tomshardware.com/motherboard/20...tra_400-04.html

A przeczytałes chociaż dlaczego ją "klepie"? No wiec dlatego ze ma fabrycznie zwiększone taktowanie proca o 50 Mhz i to jej daje przewage. Bez sensu... wezmiesz dowolną plytke głowna (nawet najgorszą) z tego testu ... podkrecisz proca o 50Mhz(recznie a nie fabrycznie) i tez bedzie rządziła... nie ma sie co tak nią podniecać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuje teraz nowe mobo na nforce 2 i szukam jakiejs konkretnej płytki a ta jest wypasiona na maksa a w testach klepie nf7 zobaczcie testy i powiedzcie co o tym myslicie

A przeczytałes chociaż dlaczego ją "klepie"? No wiec dlatego ze ma fabrycznie zwiększone taktowanie proca o 50 Mhz i to jej daje przewage. Bez sensu... wezmiesz dowolną plytke głowna (nawet najgorszą) z tego testu ... podkrecisz proca o 50Mhz(recznie a nie fabrycznie) i tez bedzie rządziła... nie ma sie co tak nią podniecać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mozna sie dowiedziedzieć to gdziesty to przeczytał ze ten aopen ma 50mhz wiecej bo ja jakoś nie znalazłem

tak apropos to czy ktoś nie wie czy te płyty sa juz dostepne w polsce i za ile bo ciekawi mnie ioe bedzie kosztowało mie to cacko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy się tak jaracie?? Tak naprawdę nie ma się co podniecać testami! Ponieważ:

Primo AOpen nie jest wybitną firmą, wręcz słabiutką

Secundo Radzę poczekać aż parę osób zakupi tę płytkę i zda relacje, bo znając życie może to być niezła lipa, nie od dziś wiadomo że testarzy dostają "dofundowania" od producentów, żeby ich produkty wypadły lepiej!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mozna sie dowiedziedzieć to gdziesty to przeczytał ze ten aopen ma 50mhz wiecej bo ja jakoś nie znalazłem 

tak apropos to czy ktoś nie wie czy te płyty sa juz dostepne w polsce i za ile bo ciekawi mnie ioe bedzie kosztowało mie to cacko

"AOpen is the only manufacturer that would not quite stick to the rules: 2230 MHz for our Athlon XP 3200+ is definitely too high, which explains the slightly higher benchmark results. In fact, it has no effect on system stability, but it does impact the benchmark results. At 2205 MHz, all the competitors are still above AMD's designated 2200 MHz, but within a tight tolerance band."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FubaF ma aopena pod celerona 533@800 i ma podnoszenie napięcia, co było raczej rzadkie w płytkach z tamtego okresu (oczywiście asus i abit też miały) i połytka chodzi do dzisiaj bardzo stabinie i szybko (pomijając agp x2).

obecnie nic nie słychać o aopenie więc ja bym brałraczej sprawdzonego abita.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedys kupilem płyte nieznanej firmy (bylo to wtedy jak mialem K6-2 400MHz nie pamietam jaka to firma ) i pożalowałem, mialem zwiechy itd. Od tego czasu postanowiłem nie "eksperymentować" i raczej kupuje znane testowane i "nagradzane" modele w testach i powiem że się nie zawiodłem. Reasumując: Nie kupiłbym tej płyty ponieważ ten producent płyt głównych jest malo znany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

opłaca się inwestować w dobre mobo bo to główny element kompa. od niego zależy czy podkręcisz i o ile, stabilność i możliwość rozbudowy kompa.

poza tym dołożysz 50zeta do lepszego mobo to będziesz bartdziej zadowolony i drożej sprzedasz (chociaż nie odzyskasz tych 50zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no teraz mam podobno takiego wspaniałego asusa a7n8x i to takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o jest ze juz bym wolał chyba ecsa magistrala max 183 a dalej trza podnosic napiecie wszedzie a to wcale nie wina sprzetu bo sprzecik napewno na tyle chodzi tylko płyta lipe odwala

A ja w końcu chciałbym kupić coś poządnego do kręcenia a w takim jadnym sklepie dowiedziałem sie że te aopeny to na prawde ostre płytki bedą

Ale szukam jakiejs recenzji i jakichś benchamrków jeszcze może tos widział gdzieś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ale dla mnie to to ten aopen wygląda bardzo solidnie (2 radiatorki) a to że np. jak jakś firma całe życi produkuje chłam( nie mówie tu o aopenie) a raz wypusci naprawde zaj..bisty produkt to go kupie. A jak jest sobie niby super firma typu asus i spieprzy pare płytek to nikt nic nie mówi tylko po prostu nikt ich nie kupuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie kupilem tego Abita NF7-s ver.2 i jestem bardzo zadowolony mój barton na epoxie szedl najwyzej 2305MHz a na abicie 2568MHz!!!!!!!

to dla mnie swiadczy o wszystkim, a dzwięk fenomenalny!!!!Więcej napisze w dziale abit-złote rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedys kupilem płyte nieznanej firmy (bylo to wtedy jak mialem K6-2 400MHz nie pamietam jaka to firma ) i pożalowałem, mialem zwiechy itd. Od tego czasu postanowiłem nie "eksperymentować" i raczej kupuje znane testowane i "nagradzane" modele w testach i powiem że się nie zawiodłem. Reasumując: Nie kupiłbym tej płyty ponieważ ten producent płyt głównych jest malo znany.

No chyba dla ciebie moze mało znany. Bo swego czasu (intel440BX) aopen zrobił (nie licząc abit'a bx6 rev 2.0) najlepsiejsza plytke pod ten chipset. to tyle jesli chodzi o firme - raczej chłamu nie robi sęk jednak w tym ze nie ma co sie jarac benchmarkami które nie oddają w rzeczywistosci wydajnosci tej plyty (bo na 99% wersja konsumencja bedzie miała normalne taktowanie a nie popędzone o te 30 Mhz'ów które pozwoliły tej plytce wygrac test)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba dla ciebie moze mało znany. Bo swego czasu (intel440BX) aopen zrobił (nie licząc abit'a bx6 rev 2.0) najlepsiejsza plytke pod ten chipset. to tyle jesli chodzi o firme - raczej chłamu nie robi sęk jednak w tym ze nie ma co sie jarac benchmarkami które nie oddają w rzeczywistosci wydajnosci tej plyty (bo na 99% wersja konsumencja bedzie miała normalne taktowanie a nie popędzone o te 30 Mhz'ów które pozwoliły tej plytce wygrac test)
Ja też pamietam te płytke o ktorej mówisz ,ale zwróć uwagę że tylko z nielicznych pozycji jest znana ta firma a numery z podniesioną częstotliwościa to juz przegiecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja . Nie lubie firm, które w tak perfidny sposób oszukują klientów. Dlatego tez... tak jak juz powiedziałem na samym początku: nie traktowałbym tego testu jako wymiernika wydajnosci i jednak wziął cos sprawdzonego: abit'a, solteka, i .. jak ktos lubi to epox'a ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Primo AOpen nie jest wybitną firmą, wręcz słabiutką

..nie bede sie spieral ale pamietam ze albo w Simensach albo w HPkach montowali zasilki AOpena wiec moze firma nie jest taka lipna..

Zasiłki dla A-Open robi Fortron, o ile się nie mylę ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja . Nie lubie firm, które w tak perfidny sposób oszukują klientów. Dlatego tez... tak jak juz powiedziałem na samym początku: nie traktowałbym tego testu jako wymiernika wydajnosci i jednak wziął cos sprawdzonego: abit'a, solteka, i .. jak ktos lubi to epox'a ;)

a propo epoxa mialem epoxa 8rda a zmieniłem na abita NF7-s rev.2 i wrzucilem porównanie(moje własne subiektywne) do działu NF-s złote rady, to sie zagotowalo:-). Odezwali się i zwolennicy i przeciwnicy , a ja tylko chcialem podzielic sie swoimi wynikami i efektami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...