Vrezox Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2021 (edytowane) Cześć wszystkim. Potrzebuję pomocy. Kopiłem nowy dysk ssd do mojego staruszka. Staram się jakoś sklonować system na nowy dysk. Oglądałem poradniki i czytałem artykuły. Ale jest jeden problem. Partycje na moim świeżo sformatowanym dysku wyglądają jakoś...dziwnie? Jeden wielki chaos? Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Moje oczekiwania to aby wszystkie dane na starym dysku znalazły się na nowym jako jedna partycja. Ktoś coś? Jakaś pomoc? Zdjęcie woluminów przypięte do tematu ? Edytowane 13 Stycznia 2021 przez Vrezox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Wyglądają nawet dobrze po za dwoma partycjami odzyskiwania.Nie napisałeś jaki system,czy to np. win 7 aktualizowany do win 10,jeśli win 10 to ta pierwsza partycja chyba niepotrzebna patrząc na mój układ partycji.Nawet jak zlikwidujesz tę partycję to nie przypiszesz chyba tego wolnego miejsca do innej po za sąsiadującą ale mogę się mylić.Nie lepiej było postawić system od nowa,mniejsza strata czasu i mniej problemów,choć rozumiem to że to miało być proste i przyjemne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrezox Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Temat nieaktualny. Stwierdziłem że zamiast klonować dysk zainstaluje go na nowo z flesha. Ale pojawił się nowy problem. Po(!) Instalacji systemu komputer bootuje się znowu na poziom instalatora systemu pomimo że dysk jest ustawiony jako główna opcja bootowania. Co dalej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrezox Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Problem rozwiązany. Stara wersja Biosa. Aktualizacja pomogła. Płyta główna nie umiała znaleźć dysku a instalator Windowsa już ten dysk odczytywał. Dziwne ale działa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...