EverleighPresley 0 Report post Posted January 13 (edited) Witam. Złożyłem komputer składający się z Ryzen5 3600 Tweakbox32gb pamięci ram 3200 hyperx Dysk m2 Dysk ssd Tweakbox Rtx2070 Be quiet 600w I płyty głównej Gigabyte aorus b450 pro Problem jest taki że monitor nie ma sygnalu od komputera. Podłączam przez hdmi procek nie ma integry więc wpięcie do płyty nic nie da... Na płycie ciągle świeci się dioda od DRAM. Kości zostały wyciągnięte i włożone z powrotem i dalej nic Miał może ktoś taką sytuację ? Appvalley Edited January 15 by EverleighPresley Quote Share this post Link to post Share on other sites
wysio 26 Report post Posted January 13 Głośniczek masz zamontowany do płyty? Próbowałeś na pojedynczej pamięci RAM? Przewód zasilający procesor jest podpięty? Quote Share this post Link to post Share on other sites
8gwiazdek 0 Report post Posted January 13 Sprawdź status LED Niestety tylko taki prosty debug znajduje się na tej płycie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
_LynX_ 31 Report post Posted January 14 (edited) W dniu 13.01.2021 o 12:56, EverleighPresley napisał: Podłączam przez hdmi procek nie ma integry więc wpięcie do płyty nic nie da... Da, cpu nawet bez igpu obsługuje tryb tekstowy który wystarczy do sprawdzenia monitora Edited January 14 by _LynX_ Quote Share this post Link to post Share on other sites
bamboocha 10 Report post Posted January 14 clear cmos-a zrób, przed świętami miałem to samo jak składałem bratu sprzęt na b450 z r5 3600. Już myślałem że coś uwalone. Quote Share this post Link to post Share on other sites