airborne82 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 Klawiatura. Pierwszy mechanik, wybór. Jako że jestem bardzo wybredny w kwestii wyboru i większość rzeczy musi ładnie pasować do stanowiska, to dotychczas żadna klawiatura mechaniczna mnie nie zauroczyła... Aż pewnego dnia wpadłem na TO... Czy znajdę w kwocie do 400 zł ( ale im mniej tym lepiej ) inne ładne klawiatury? UWAGA mam specyficzny gust ( choć bez udziwnień ) Dostępność w PL. Żadnych Aliexpress, banggood ( nie mam cierpliwości do długiego czekania na towar, do tego do zakupów Aliexpress trzeba mieć karte lub blika z tego co mi wspomniano ) Koniecznie pełnowymiarowa, podpórka, LEDY ( tak koniecznie LEDY - chyba nie muszę wspominać dlaczego? ) Przełączniki -Linear - liniowe, brak wyczuwalnego punktu aktywacji, lekkie, brak kliku lub Tactile - wyczuwalny punkt aktywacji, brak kliku Za Anne Pro i inne podobne o takiej bryle/wyglądzie podziękuję, nie w moim typie ( no poprostu mi się nie podoba, a o gustach się nie dyskutuje ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cassandra Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 Logitech G413. Dlaczego? Dlatego, że wśród wielu innych tylko ta ma klawisze stabilne jak skała, o jednolitym przebiegu, przyzwoitym oporze, podświetlenie led, hub USB. Używam aktualnie czterech klawiatur w tym dwóch nadających się do grania (wcześniej kilku innych). G413 absolutnie ma najniższy lag i daje pełne odczucie aktywacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tooly Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 7 godzin temu, cassandra napisał: Logitech G413. Dlaczego? Dlatego, że wśród wielu innych tylko ta ma klawisze stabilne jak skała, o jednolitym przebiegu, przyzwoitym oporze, podświetlenie led, hub USB. Używam aktualnie czterech klawiatur w tym dwóch nadających się do grania (wcześniej kilku innych). G413 absolutnie ma najniższy lag i daje pełne odczucie aktywacji. G413? Bardzo delikatna konstrukcja keycapsów - potrafią się połamać przy ściąganiu dołączonym kluczykiem (bo czasem trzeba je zdjąć - choćby do czyszczenia). Chattering na niektórych klawiszach grubo przed końcem gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airborne82 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2021 BUMP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airborne82 Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 BUMP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airborne82 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 W dniu 12.03.2021 o 04:34, kebabowiec napisał: A ja polecam sprawdzić klawiatury od Genesis. Sam posiadam swoją już bardzo długo i jestem bardzo zadowolony a kupiłem ją taniej niż twój budżet. Nie, Genesis odpada! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...