adramel Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2021 Witam Używam MPC HC od odtwarzania plików mp4 h.265. MPC ma swój własny dekoder h.265. Jak go wyłączyć i wymusić używania kodeka microsoftu jaki mam zainstalowany w systemie? Problem jest takie że ten od M$ radzie sobie nawet z materiałem 4k a ten z MPC tnie już przy 2.7k (filmy z GoPro Hero 8b). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_LynX_ Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2021 W ustawieniach LAV zaznacz co ma być dekodowane sprzętowo i powinno przestać ciąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adramel Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2021 27 minut temu, _LynX_ napisał: W ustawieniach LAV zaznacz co ma być dekodowane sprzętowo i powinno przestać ciąć LAV? Co to, gdzie tego szukać. Nie widzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_LynX_ Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2021 Z listy wybierz np. renderer wideo mpc bo obsługuje na pewno sprzętowe przyśpieszanie A opcje LAV i inne masz tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adramel Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2021 (edytowane) To jakieś ustawienia packi kodeków k-lite, a nie MPC Ale znalazłem filtr DirectShow który nie używa DXVA czyli sprzętowego dekodera MPC Teraz "leci" na systemowym kodeku. Czyli to co chciałem;) Edytowane 26 Stycznia 2021 przez adramel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_LynX_ Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2021 1 minutę temu, adramel napisał: To jakieś ustawienia packi kodeków k-lite, a nie MPC Nie przypuszczałem że ktoś instaluje MPC-HC bez k-lite serio ;D Zobacz sobie madVR z tej paczki bo ma o wiele lepszy renderer i mnóstwo opcji tylko utylizuje w większym stopniu GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2021 LAV masz w filtrach wewnętrznych w mpc-hc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adramel Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2021 5 godzin temu, toms83 napisał: LAV masz w filtrach wewnętrznych w mpc-hc. A gdzie tego szukać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2021 Znajdziesz w ustawieniach MPC-HC. Widać to na powyższych screenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adramel Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2021 Godzinę temu, brachol napisał: Znajdziesz w ustawieniach MPC-HC. Widać to na powyższych screenach. Możesz wskazać? Bo nie widzę w MPC-HC nigdzie tego LAV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2021 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adramel Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2021 Ok, teraz już znalazłem. Tam nie zaglądałem. Video Decoder. Odhaczyłem h.265. Dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...