860lacov Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 Składam dla kogoś komputer Trafiłem niedawno w promocji wymienioną w temacie i9Szukam pod to płyty głównej.OC w zasadzie nie ma znaczenia. Chodzi głównie o to, żeby płyta dawała radę, a nie żeby była bliska samozapłonu. Oststnio złożyłem komputer z płyta z wbudowanym wifi i bardzo mi to udogodnienie podeszło wiec tu też bardzo chciałbym cos takiego. Główne założenia. Przyzwoita praca z i9Najlepiej 3 lub więcej podłączenia wentylatorów obudowyWifi Chciałem się zmieścić w 1000zł, ale taki budżet to w tej chwili asus tuf z490 plus wifi jednak w teście na purepc zaznaczono, że przy 10900k płyta mocno się poci. Z nieco droższych:Myslalem nad msi gaming wifiMsi carbon wifi Najdrożej wypada jeszcze z490-e od asusa. To raczej ostateczna opcja (jeśli nie będzie nic lepiej dostępnego taniej) Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 (edytowane) Wszyskie sie pocą w jakimś stopniu. Przykładowo na chipsecie z390 nalepsze opinie użytkowników i wyniki w testach na zagranicznych portalach miały płyty msi, później asrock. Bierz coś od tych producentów. Edytowane 2 Lutego 2021 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 Problem polega na tym, że przykładowodla tufa przy teście na purepc była mowa o 95 stopniach (sekcja zasilania) przy oc na 5.1Za to widziałem jakiś inny test, w którym miało to być okolo 60 stopni przy 5.3 GHzDlatego pytam tutaj. Taka nadzieja, że doświadczenie z ewentualnego posiadania pomoże :)Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 Gaming Edge to prawie jak bliźniak Tomahawka - tutaj temp będą w okolicy 70*. Druga kwestia jest taka że znowu brakuje płyt... szczególnie MSI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 Sam mam tomahawka, ale pod amdDla osoby, dla której składam komputer nie ma to większego znaczenia. Procesor idzie taki, a nie inny bo trafiłem go w cenie zbliżonej do 5600x. Jeśli ja go nie będę podkręcał to nikt inny tego nie zrobi :) Dostępność to inna sprawa.Procesor już mam bo akcja promocyjna była szybka. Teraz chce kupić płytę i ram. Wrzucę jakis dysk Dla testu i będę polował na nvme i czekał na grafikę. 10900k dostałem za 1699 zł. Chyba nieźle.Biorę jeszcze pod uwagę 11900k @, ale obawiam się, że ceny mogą być grube. Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...