rafa Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 Ktos moze uzytkuje Asus XG-U2008 albo poleca cos podobnego. QNAP ma ciekawy switch ale tylko 5x2.5G i brak 10Gb. Idealem byoby cos jak ten Asus czyli minimum 2x10GE ale z np 5x2.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 A jaki masz budżet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 W zasadzie nie okreslony. Ale nie chce switchy do racka ani nie musza byc zarzadzane. Cos w okolicy tego Asusa mysle. Zyxel ma cos podobnego ale tam SFP jest a ja chce na miedzi zostac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 W sumie ten Asus to nie ma biurkowej konkurencji. Tak zeby wszystkie kable byly od tylu to nie widze nic innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 Ogólnie to słabo szukałeś: Wyklikaj sobie po filtrach czego potrzebujesz: https://cenowarka.pl/?cat=switchgi Np. Netgear ProSAFE XS500M, Netgear MS510, QNAP QSW-M2100 Porty SFP+ możesz zastąpić trancieverem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 Ostatecznie kupiłem QNAP QSW-M408-4C. Opcja rozwojowa, elastyczna. Lekko słyszalne chodzenie ale po przestawieniu w inne miejsce nie słyszę go. Fajny sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2021 Sam mam QNAP. Dobry sprzęt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...