levyyy Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2021 Witam wszystkich, Mam mieszkanie 150m - nie we wszystkich pomieszczeniach WiFi działa dostatecznie dobrze stąd pomysł aby zastosować drugi router który polepszy sygnał a i tak miałem nowy sprzęt kupować więc dobrze się złożyło... Obecnie w domu działa Asus RT-AC55U i do tego dokupiłem nowy router Archer C80. Internet to światłowód 400Mb który jest podłączony pod Huawei HG8321R. Czy do tego Huaweia mam bezpośrednio podpiąć oba routery ? Czy tylko jeden a następnie Asusa i TP spiąć ze sobą ? Doradźcie proszę jak to połączyć aby działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2021 Jak chce ci się ciągnąć kabel do miejsca gdzie będzie drugi router to możesz go podpiąć do tego terminala . W innym przypadku to C80 trzeba spiąć z Asusem . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levyyy Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2021 (edytowane) Zarówno od terminala jak i routera będzie ta sama odległość bo są koło siebie - pytanie czy jest jakaś różnica z czego pójdzie kabel do drugiego routera ? Czy dostawcy internetu coś muszę zgłaszać jak wpinam się w ten terminal drugim routerem ? Edytowane 3 Lutego 2021 przez levyyy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2021 Najlepiej podpiąć do tego routera który routuje. Jeśli routuje H to wpinaj do niego bo przy ewentualnych problemach szybciej dojdziesz co się stało. Daisy chain stosuje się tylko w niektórych wypadkach, czytaj nie możności puszczenia kabli od glownego routera. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmiechuKamil Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2021 A próbowałeś z samym TP-Linkiem, tj. bez ASUSa? Czyli w Huaweiu wyłączasz Wi-Fi, wpinasz TP-Linka do niego i dalej on się zajmuje siecią. Archer C80 to kawał porządnego routera i jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że ustawiony na środku mieszkania będzie w stanie dostarczyć stabilne i dość szybkie Wi-Fi. Oczywiście istotne jest, jaki te pomieszczenia są u Ciebie rozmieszczone. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 Kolega @levyyy powinien zapoznać sie z https://forum.purepc.pl/topic/383907-mini-regulamin-działu-sprzęt-sieciowy-wifi/ i najlepiej zamiesic rysunek wtedy bysmy wiedzieli dokładnie z czym sie mierzymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...