Ragel Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2021 Witam, Szukam laptopa do grania i pracy za maksymalnie 8500 zł. Głównym przeznaczeniem pozostają gry, przy czym nie mam wobec nich jakiś bardzo dużych wymagań (jeśli będą działać w medium-high w 60 FPS w Full HD to wystarczy). Szukam laptopa w tej cenie ponieważ przydało by się aby wystarczył na najbliższe 2-3 lata. Do laptopa będzie podłączany monitor więc jakość matrycy ma znaczenie drugorzędne. Generalnie potrzebuję laptopa, który będzie miał też w miarę porządną kulturę pracy oraz by nie trzeba by było bawić się w undervolting. Myślałem o jednym z poniższych modeli Asusa lub Gigabyte: 1) ASUS TUF Gaming A15 R7-5800H/16GB/1TB RTX3070 240Hz 2) Gigabyte AORUS 15P i7-10870H/32GB/512/Win10 RTX3070P 3) Gigabyte AORUS 15G i7-10870H/32GB/512/Win10 RTX3070Q Będę wdzięczy za pomoc i sugestie. Jestem też otwarty na propozycje z modelami RTX3060. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekchara Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Miałem identyczne rozterki. W związku z brakiem wymagań co do jakości matrycy zdecydowanie asus. Jednak czeka Cię telefon do xkomu I to nie gwarantuje sukcesu. Sytuacja z rtxami była beznadziejna że względu na losowość chipów. 3060 może w niektórych przypadkach okazać się lepszy od 3080, za którego trzeba sporo zapłacić. Ja już dzwoniłem do xkomu chcąc wiedzieć który z palety 28!!! Wersji siedzi w wymarzonym laptopie. I tu niespodzianka.... nie wiadomo. Wczoraj dzwoniąc na infolinię usłyszałem od Pana xkoma że zajebista tylko brać A dziś chcąc się upewnić przed zakupem tym razem Pani xkom stwierdziła że kolega wczoraj wziął tą informację z INTERNETU!!! Tak z internetu cóż za profesjonalizm! W związku z tym poinformowałem Panią xkom że w sytuacji gdy nie ma żadnej pewności co do wersji muszę podziękować za ofertę w której wydanie około 2tys zł może się okazać debilizmem z mojej strony. Natomiast firma Nvidia wczoraj ogłosiła że ten debilny zabieg marketingowo izynieryjny jest może słaby i nakazała producentom laptopów dokładne określenie z czym konsument ma do czynienia. Tak czy inaczej sprawa rozwiąże się w ciągu tygodnia. Jednak jeśli masz czas to wstrzymaj się inni producenci zaraz coś wypuszczą jeśli jednak z tak jak mnie zadawala Cię ta oferta to polecam właśnie Asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stemp&1 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2021 Zerknij sobie na modeli HYPERBOOK NH5 RTX3060 Do nich można zawsze zadzwonić podpytać, zawszę konkretnego coś podpowiedzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Marusiak Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2021 Według informacji jakie znalazłem w sieci, AORUS 15P ma w środku RTX 3070 z TGP na poziomie maksymalnie 130 W (115 W + 15 W Dynamic Boost 2.0). Osobiście bym celował w ten model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragel Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 Dziękuję wszystkim za pomoc i sugestie ostatecznie zdecydowałem się na model "Gigabyte AORUS 15P i7-10870H/32GB/512/Win10 RTX3070P". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2021 W dniu 14.02.2021 o 20:43, Ragel napisał: Dziękuję wszystkim za pomoc i sugestie ostatecznie zdecydowałem się na model "Gigabyte AORUS 15P i7-10870H/32GB/512/Win10 RTX3070P". Masz go już? Jak z przewodem zasilającym z prawej strony? Jest kątowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2021 @up jest kątowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...