maciej Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Tylko nie piszcie SZUKAJ bo juz szukałem. Google i inne grupy przeryłem i dają tylko wskazówki 8500 ->9100. Ja chciałbym w odwrotną stronę. Pytanie: na jaką wersję (8500LE czy 8500) i czy warto? Mam teraz Sapphire Atlantis 9100 i zastanawiam sie czy nie strzelic BIOSu od jakiegos Herca. albo własnie Sapphire 8500LE. Prosze o rady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 po co?? jak ci chodzi dobrze to nie mieszaj bo nie ma sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Po to np. zeby toca chodzile,.... pozatym biosy od 8500 wydaja mi sie mniej problemowe.... tez tak chcialem... ale sie zniechecilem... bo chyba przy kazdym flashowaniu jest ryzyko.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 nie ma roznicy we flashowaniu (przynajmniej u mnie) jak chcesz sie bawic biosami od 8500 to polecam zerknac na ten tescik porownawczy: http://www.rage3d.com/articles/8500bios/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 ryzyko jest w sumie niewielkie, trzeba tylko zachować zdrowy rozsądek i nie flashować np. karty z 64Mb biosem od karty z 128Mb albo kartę z Hynixami 4ns biosem od karty z np Samsungami 3.3ns. Zresztą jak coś pójdzie nie tak ( mi raz czy dwa nie poszło na moim Hercu :) ) to wsadzasz w slot PCI karte graf. i odpalasz kompa z PCI, a nastepnie flasciach!esz karte na AGP ( w tym przypadku Radka) prawidłowym biosem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Po to np. zeby toca chodzile,.... pozatym biosy od 8500 wydaja mi sie mniej problemowe.... tez tak chcialem... ale sie zniechecilem... bo chyba przy kazdym flashowaniu jest ryzyko.... Jak się boisz ryzyka to nie wchodź na tweak.pl :wink: Nie zniechęcaj się, próbuj, testuj i napisz na koniec jakieś wnioski. PS. Powyższy tekst ma charakter informacyjny i w zadnym przypadku nie może być podstawą do jakichkolwiek roszczeń w przypadku uszkodzenia karty :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Ja własni niedawno mojego sflashowalem bo chcialem miec modele samochowów w toca 3 .... rady ... uzywaj flashrom.exe a nie atiflash.exe (ver 1.3) bo atiflash 1.3 wyczysci ci biosa a nowego nie nagra .... podobno atiflash 1.6 juz dziala .... ale ja zrobilem to: "flashrom -f nowybios.rom" biosa do saphite 8500 sciagnij z ruskiej srony Biosy do kart ATI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...