Jump to content

Recommended Posts

Witam.

Posiadam dwa dyski o oznaczeniu WD10EZEX-00BN5A0 nr. na płytce toi2060-771829-004 i jeden WD10EALX-759BA1 nr. na płytce 2060-771640-003

Jeden (1) WD10EZEX-00BN5A0 Sprawny (przynajmniej do dzisiaj)

Drugi (2) WD10EZEX-00BN5A0 wyłamane złącze SATA (stan nie znany)

Trzeci (3) WD10EALX-759BA1 żył i sobie nagle umarł.

Postanowiłem przełożyć elektronikę z dysku 3 do 2 ale nic to nie dało. Chcąc sprawdzić dysk nr 2 przełożyłem elektronikę z dysku 1 (który był dobry) efekt był taki, że dysk tylko pstrykał i bios go nie wykrywał więc pewnie uszkodzony. Przełożyłem elektronikę z powrotem do dysku 1i klops... dysk się uruchamia ale bios go nie widzi. Na obecną chwilę mam trzy uwalone dyski. Sprawdziłem jeszcze czy płyta główna jest dobra i podłączyłem dysk z laptopa i jest wykrywany przez bios. Możliwe że dysk 2 uszkodził elektronikę z dysku 1? Czy należy jaki reset zrobić po przełożeniu elektroniki z dysku do dysku?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiedyś taki myk działał. Wystarczyło przekładać elektronikę żeby odzyskać dane, ale kto wie co dziś tam jest. Może jakieś szyfrowanie jest.

A może elektronika uszkodziła się  w trakcie podmianki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.