21gm32 Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2021 (edytowane) Witam. Okazjonalnie podczas używania komputera (tylko przeglądarki, ale midi nie używam zbyt często, poza tym problem również występuje dość rzadko) ukazuje się mi taki widok: [img= Niekiedy obraz koryguje się sam, innym razem wymaga ręcznej korekty (jak przykład złapany powyżej - prezentowana na zrzucie strona lata na bardzo starym silniku i prawdopodobnie ładuje się tylko raz). Nie zauważyłem aby problem występował podczas wykonywania czynności wymagające szybkiego odświeżania obrazu (filmy, edytor tekstu, arkusze etc) ale to prawdopodobnie o niczym nie świadczy ponieważ wykrzaczeń mogę po prostu fizycznie nie rejestrować. Chciałbym się dowiedzieć który element systemu może odpowiadać za powyższe artefakty: GPU, monitor czy może software i jakie kroki mógłbym podjąć aby zawężyć krąg poszukiwań. Półgodzinne stress testy aplikacją MSI Kombustor (włączony artifact scanner) niczego nie wykazały. Dodatkowe informacje: GPU to GTX 1660 super (rok posiadania) Display: LG 23MP55 (5 lat posiadania) Browser: Firefox zaaktualizowany do najnowszej wersji (dla przykładu powyżej) Edytowane 12 Lutego 2021 przez 21gm32 składnia, dodatkowe info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2021 Sprawdzałeś na innym kablu HDMI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2021 (edytowane) Zainstaluj FurMark i odpal test. Jeśli na grafice będą artefakty lub będą się więcej zmieniać, to prawdopodobnie karta. Edytowane 14 Lutego 2021 przez wysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...