viper Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Witam Przeszukalem forum i nicz nie ma Mam kopiarkodrukarke SHARP AL-840 Niedawno zostal znowu zregenerowany kartrige do drukarki (toner) I w pewnym momencie zaczelo brudzic.czyli drukowac takie pionowe paski dosc obficie... Przez to zostal zakupiony nowy toner. Niestety nic to nie pomoglo.Efekt taki sam. Przeczyscilem beben. bo widac ze byl brudny. Otworzylem go. Rozkrecilem i wyczyscilem nawet elementy 'czyszczace'. Efekt ten sam.Ciagle brudzi. I teraz (ze wzgledu na brak fachowosci w tej dziedzinie) wydaje mi sie ze beben (swiatloczuly) jest lipny.I moze dlatego brudzi.Czy ktos mnie utwierdzi w tym przekonaniu czy moze ktos ma inny pomysl? Bo za kazdym razem jak wyjmowalem beben to byl na nim toner. Prosze o szybka pomoc. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 ee a moze bemben naswietliles i teraz jego miejsce w koszu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viper Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 No coz nie wiem co sie przed moim 'serwisowaniem' dzialo z bebnem wiem ze jacys fachowcy toner regenerowali... ale wiem ze beben mozna trzymac w pomieszczeniu przez 5 min. w pomieszczeniu ze swiatlem :) ale jak wyjalem ten beben to mial takie paski jakby byl porysowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...