DamianPopis 0 Report post Posted February 17 Dzień dobry Mam problem z wifi podłączonym do komputera Przed problemem ruter był na komputerze postawiony ok 40cm nad ziemią. Wszystko było ok . Po przeniesieniu komputera do drugiego pokoju (dosłownie na przeciwko poprzedniego miejsca) połączony do rutera za pomocą kabla 1m dzieli go ściana 40cm i jeszcze luz. Internet zaczął mulić np. ping z 10 wskoczył mi na 70 i na lekcjach zaczyna mi mulić a wcześniej było wszystko ok. A ruter teraz znajduje się 10cm od podłogi . Jak mogę naprawić te osłabienie czy to wina sieci ? Z góry dziękuję za odpowiedź . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zabuza 758 Report post Posted February 17 Czym jesteś podpięty w końcu na kablu czy po wifi? Jaki masz router (marka, model)? Jak karta sieciowa? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
DamianPopis 0 Report post Posted February 18 13 godzin temu, Zabuza napisał: Czym jesteś podpięty w końcu na kablu czy po wifi? Jaki masz router (marka, model)? Jak karta sieciowa? Przez kabel ruter huawei EchoLife HG8245H chyba z 2012 ale pewien nie jestem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
orlontko 801 Report post Posted February 19 zrób speedtesta z kompa i pokaz wynik, prawdopodobnie albo port sie wiesza albo kabel do wymiany. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
DamianPopis 0 Report post Posted Monday at 06:44 AM W dniu 19.02.2021 o 01:40, orlontko napisał: zrób speedtesta z kompa i pokaz wynik, prawdopodobnie albo port sie wiesza albo kabel do wymiany. Sprawdziłem porty i miałem założone na 4 i 2 . Gdy przepiołem na 1 i 3 wszystko wróciło do normy 😄 thx za pomoc Quote Share this post Link to post Share on other sites