osadnik Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2021 Cześć, wiem że ten temat się często przewija - ale co chwila pojawiają się też nowe oferty. Tak jak w tytule, szukam laptopa do pracy. Zależy mi na wydajności, na grafice i baterii mi nie zależy. Co myślicie o poniższych: Dell HP One są do siebie bardzo podobne - pytanie czy jest sens dopłacać do tego HP. Minimalnie lepszy procesor i to w zasadzie tyle? Kolejny HP 2 lepszy procesor, ale wolniejsze taktowanie RAM - będzie to zauważalne? Ewentualnie ten Lenovo, 6 rdzeni (będę aż tyle potrzebować?) ale tylko 8GB ramu - zmów pytanie czy będę potrzebować 16? Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianPopis Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2021 Ja bym wybrał dell a jakby Ci ramu brakowało możesz dołożyć do niego. HP 2 nie zauważysz różnicy W tym ostatnim lenovo możesz dołożyć ram w każdej chwili , ale musisz jeszcze doliczyć windowsa +/- 600zł . Tak to ma dorąbany procesor ten lenovo ale czy aż takiego mocnego potrzebujesz np w exelu go nie wykorzystasz w 100% ? Zależy do czego będziesz używał laptopa jak do graficznych rzeczy to lepiej mi się wydaje tego lenovo a jak do np exela worda prezentacji to dell ci w zupełność wystarczy . Albo taki jest też dobry osobiście mam takiego i mnie nie zawodzi Laptop HP 15-eg0012nw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ananas Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2021 Też bym brał Della jeżeli faktycznie to ma być sprzęt do pracy. Skoro nie grasz, moim zdaniem nie opłaca się brać Legiona, bo nie ma systemu, a płacisz za kartę dedykowaną, z której nie będziesz prawdopodobnie korzystał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2021 Ten HP serio ma matrycę 1600? Jak dla mnie to od razu go skreśla. Brałbym tego Della, bo jest całkiem dobrze skonfigurowany. 16 gb też powoli robi się standardem, więc najlepiej albo kupić już z zainstalowaną pamięcią, albo chociaż z pamięcią, która nie jest lutowana. Z 17 dużego wyboru nie ma. Ta kategoria została zdominowana przez laptopy do grania. Biznesowe modele uciekły pod 14 cali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin0218 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2021 Za ta kase co ten dell to mozńa mieć nawet gamingowe lapki ? https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/acer-laptop-nitro5-i4-8gb-512ssd-gtx1650-w10.bhtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osadnik Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2021 (edytowane) Dzięki Panowie za podpowiedzi. Będę się decydować pewnie na tego della. Edytowane 13 Maja 2021 przez osadnik update Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osadnik Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 Witam, ponownie. Pozwolę sobie otworzyć temat jeszcze raz, wtedy nie kupiłem laptopa - zrobię ot teraz. Widzę, ze się trochę pozmieniało. Biorę pod uwagę te trzy modele: Acer Aspire 3 i3-1115G4/12GB/256 Srebrny - 17,3 za 2350 Lenovo IdeaPad 3 17ADA 17,3 Ryzen5 12GB SSD256GB za 2500 HP Laptop 17-by3652cl (9TB73UAR) / 16 GB RAM - za 2815 Który byście polecili. Między Acerem a HP jest prawie 500zł różnicy. Laptop do internetu i pracy. Interesuje mnie tylko wydajność, system jest sprawą drugorzędną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iSkul Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 @osadnik ja osobiście wybrałbym Lenovo. Jednakże jeśli masz fundusz do 3k to dołożyłbym ramu do 20GB i dysk do SSD do 512 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 HP i Acer nawet nie posiadają matrycy FHD, więc to na start bym skreślił. Jeśli dalej masz do wydania 4 tysiące, wziąłbym Acera na i5. Z 11 generacją Intela, 20 GB RAM i matryca IPS. https://www.x-kom.pl/p/645479-notebook-laptop-173-acer-aspire-5-i5-1135g7-20gb-512-w10-ips-srebrny.html 17 cale są drogie, poniżej 3500 zł, nie ma w ogóle żadnej ciekawej propozycji. Ten budżet, bardziej pod 15 cale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...