Dog Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Na stronie http://www.skaner.net.pl/recenzje.php?acti...ion=arch&id=148 przeczytalem o glosniczkach logitecha z680 (ktore planuje kupic juz od jakiegos czasu) i tam jest napisane: "ze dzięki wbudowanym w nie dekoderom zaoszczędzimy sporo na karcie dźwiękowej, gdyż wystarczy nam w tym przypadku zwykła najtańsza karta wyposażona w wyjście cyfrowe SPDIF". Jak mam to rozumiec? Planowalem zakup audigy2...czy mam rozumiec, ze wszystkie przetworniki, systemy itd zawarte na tej karcie beda bezuzyteczne? Czy wystarczy chocby live 5.1, ktorego aktualnie uzywam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Ja uwazam ze sb live powinien kazdemu wystarczyc, a audigy 2 to jest tylko dla audio fili i dal tych ktorzy co z pieniedzmi nie maa co robic.... a co do glosników... one sa 5.1 wiec sb live poninien spokojnie z nimi wspolpracowac.... jak pisza ze wystaarczy zwyczjana karta, a sb live to jooz nie taki zwyczajny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dog Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Mnie chodzi glownie o to czy z takimi glsnikami, bede w stanie wykorzystac karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Mnie chodzi glownie o to czy z takimi glsnikami, bede w stanie wykorzystac karte Chodzi o to ze faktycznie wystarczy najtansza karta z wyjsciem cyfrowym - tu akurat wymagaja zlacza SPDIF zeby wszystkie glosniki dzialaly tak jak nalezy. Ale do takich glosnikow (wszak komputerowe ;) ale jednak juz z wyzszej polki) warto zainwestowac w jakas bardziej przyzwoita karte. Moze niekoniecznie Audigy2 bo nie oferuje niczego ciekawego w porownaniu do Audigy1. Wystarczy wlasnie cos pokroju Live'a czy ewent Audigy1. Polaczenie ze zlacza cyfrowego - faktycznie najprostsze rozwiazanie - nie ciagnie sie plataina kabli tylko 1. pozdrawiam wszystkich audiofili i audio fili :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Mnie chodzi glownie o to czy z takimi glsnikami, bede w stanie wykorzystac karte Chodzi o to ze faktycznie wystarczy najtansza karta z wyjsciem cyfrowym - tu akurat wymagaja zlacza SPDIF zeby wszystkie glosniki dzialaly tak jak nalezy. Ale do takich glosnikow (wszak komputerowe ;) ale jednak juz z wyzszej polki) warto zainwestowac w jakas bardziej przyzwoita karte. Moze niekoniecznie Audigy2 bo nie oferuje niczego ciekawego w porownaniu do Audigy1. Wystarczy wlasnie cos pokroju Live'a czy ewent Audigy1. Polaczenie ze zlacza cyfrowego - faktycznie najprostsze rozwiazanie - nie ciagnie sie plataina kabli tylko 1. pozdrawiam wszystkich audiofili i audio fili :) Sb live to on ma jooz teraz.... i ja proponuje zostac przy nim..... bo i tak nie uslyszysz zbytniej roznicy(chyba ze jestes audiofilem, albo audio filem :wink: ), a twoj portwal napewno roznice odczuje... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dog Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 no ok,,ale co np. z grami...audigy2 ma nowego eax itd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dog Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 teraz mam creative dtt3500 i live 5.1..chcialem zmieic i glosniki i karte.ale jak to ma sie mijac z celem.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 no ok,,ale co np. z grami...audigy2 ma nowego eax itd... No w sumie to jest najwieksza zaleta - ale mysle ze 1 w zupelnosci wystarczy i ma naprawde niezle efekty 3D. No chyba ze dla spokoju ducha i drenazu kieszeni wolisz nowy model.Wg mnie nie ma sensu. Sam kupilem 1 za 150zl i jestem naprawde zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...