drapi131 Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 Witam od pół roku podłączyli mi światłowód 400Mbs poprostu bajka ale od jakiegoś miesiąca podczas testu internet test speed zauważyłem że komputer przycina i podczas pobierania z steam wyszukałem na google że to może być wina dysku akurat posiadam dwa WDC 1000 gb i Crucial 240gb pobrałem program CrystalDiskinfo 7.0.0 który pokazuje że oba dyski są ok co jeszcze mogę zrobić proszę o pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PinguPL Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 Zobacz kartę sieciową do ilu ma mb/s Jest tak opcja że masz wolną kartę sieciową i chodzi na max a nie jest w stanie wykorzystać potencjału światłowodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 Jak by problem leżał po stronie karty to taką prędkość by miał od początku , do tego nie było by przycinek podczas pobierania przez steam . Tylko jak pobierasz przez steam to są przycinki czy ten podczas pobierania przez przeglądarkę / ftp czy P2P są przycinki ? Sciągnij i zainstaluj Cristal Disk Mark i zrób testy transferu na obu dyskach , alternatywnie możesz użyć HDD Tune w wersji PRO . Nie używaj wersji darmowej HDD Tune bo to już stary soft i wersja darmowa jest mocno nieaktualna . 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 3 godziny temu, drapi131 napisał: Witam od pół roku podłączyli mi światłowód 400Mbs poprostu bajka ale od jakiegoś miesiąca podczas testu internet test speed zauważyłem że komputer przycina i podczas pobierania z steam wyszukałem na google że to może być wina dysku akurat posiadam dwa WDC 1000 gb i Crucial 240gb pobrałem program CrystalDiskinfo 7.0.0 który pokazuje że oba dyski są ok co jeszcze mogę zrobić proszę o pomoc? Oprocz tego ze przycina to jakie wartosci podaje ten test? Uzywasz www.speedtest.net? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapi131 Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 (edytowane) Przycinki zobaczyłem www.speedtest.net a później na steam karta sieciowa raczej odpada bo przez 3 miesią wszystko hulało a karta na płycie msi Z97 GAMING 5 sprubuje tymi programami co polecacie, na stronach internetowych przycinek brak. Edytowane 24 Lutego 2021 przez drapi131 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2021 Podaj nazwe routera zobacz jednocześnie na ile sie spina. Łączysz sie po kablu? Sprawdź na innym kablu. Wklej wyniki z speedtest.net Sprawdź tak jak reyden napisał z jakiegos ftp lub torrenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapi131 Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2021 (edytowane) Router to Netgear Nighthawk R7000 połączony po kablu,prędkość w speedtest.net to jest właśnie najbardziej dziwne bo jak odpalam test to wskazówka przycina i skacze na różnych wartościach i wskaźnik od myszki przycina ale teraz ciekawostka jak w tle mam odpalony teledysk na youtube to test przebiega poprawnie tak jak powinien myszka nie przycina a wartość to prawie stałe 440 Mb.s ?dziwne . A to wyniki z CrystalDiskMark Edytowane 25 Lutego 2021 przez drapi131 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2021 Pokaż wynik z speedtest: https://www.speedtest.pl/ Mój przykładowy wynik: https://www.speedtest.pl/wynik/281640208 A po teście otwórz CMD i wpisz komendę: ping 192.168.0.1 i klik Enter. Do Twojego rutera zostaną wysłane pakiety i otrzymasz ich odczyty. 1ms jest najlepszą wartością. Jeżeli ten test będzie zgłaszał więcej niż 1ms, to podmień kabel internetowy z komputera do rutera/modemu. Można tez zaktualizować sterownik LAN do Twojej płyty głównej - w sumie to podstawa. To dotyczy połączenia komputer -> modem/ruter i powrót. Teraz w CMD wpisz komendę: ping www.google.pl i kilik Enter. Tym razem zostanie wysłany pakiet do serwera google i otrzymasz odczyty. Powinny być w granicach 10/20 ms. Pokaż wyniki obu pingowań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapi131 Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2021 (edytowane) https://www.speedtest.pl/wynik/281644218 po komendzie cmd: request timed.out.ping 192.168.0.1 a po cmd ping 192.168.0.1 wyniki były 10ms jak na minimum tak na max i średnim Edytowane 25 Lutego 2021 przez drapi131 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2021 No i teraz pingowanie poproszę. Szybkość łącza OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapi131 Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2021 hmm zaktualizowałem sterowniki karty sieciowej wzasadzie to całej płyty głównej i dale nic chyba czeka mnie format ale to poraż bo tyle rzeczy do instalowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapi131 Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2021 Wytłumaczcie mi tylko jedną rzecz jeżeli przycinanie byłoby spowodowane ograniczeniami dysku lub karty sieciowej to jak możliwe jest to co pisałem wczesniej, podczas testu z odpaloną w tle obojętnie jaką trescią na youtube test przebiega prawidłowo bez jakich kolwiek ścin, poprostu czeski film? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2021 Z wyników CM wynika, że nawet na WDC możesz zapisywać z pełną predkością neta 400 Mb to 50 MB więc w zapisie spoko na dysk talerzowy z zapasem (masz 100 MB w zapisie na tej dużej partycji). Ja obstawiam Twoją kartę Killera 2000 :d I teraz tak: sprawdz pierwsze czy masz zainstalowane stery do chipsetu - a pożniej odinstaluj kartę killera wraz z dołączonym oprogramowaniem i zainstaluj TYLKO sam sterownik. Odinstaluj z programów MSI aplikacje (najlepiej wszystkie jak nie korzystasz) i wtedy sprawdz. Jak nie będzie działało to wrzucę Ci sterownik który masz zainstalować. Dzisiaj nie chce mi się go szukać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...