tomasir Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zastanawiam się nad 12 i 14mm,ewentualnie 10. POmpka t o będzie parawdopodobnie Aquaclear 800l/h. I jakie węze brać?Wystarczą zwykłe ogrodowe(ewentualnie zbrojone ?). No i czy może być tak że niektóre odcinki będą miały 14 a inne 12 mm? Czy lepiej na rurkach porobić zwężenia by na całej długości były takie same. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 12 i 14 sa ok, z tego co mi wiadomo, wiekszosc osob na tym forum na 12, wewn ofkoz, nie rob raz cienko raz groopo, a dlacego to se sam odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Nie myśl że sobie tak po prostu wymyśliem. Wyjścia z nagrzewnicy mam 15 a na bloku pawdopodobnie będzie to max 12 mm. Jeszcze nie wiem jakie wyjścia ma ta pompka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Tym większe rurki tym lepiej. Tylko bez przesady bo już taka 20 i tak by nic nie dała. Zbrojonyxh węży nie używaj bo będziesz miał tylko kłopot z ułożeniem ich w kompie, a tam jest raczej bezpiecznie. A jak masz różne wyjścia to porób jakieś przejściówki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 ja uzywam 12mm wewnetrznej sred pomka tez ma takie blok nie odstaje od reszty nic tylko sie cieszyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 ja mam wszedzie 10mm i jakos z tym zyje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 ja waz 12mm naciagnalem na 16mm wylot od chlodnicy to i ty mozesz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Nie kupuj zbrojonych, sa duzo mniej elastyczne :P Ja mam weze 12mm a do chlodnicy wejscie 16mm, waz nalozylem na goraco, bez wiekszych problemow i bez bawienia sie w przejsciowki :P Kiepska sprawa jest tylko jak bedziesz mial mniejsza srednice niz waz np w pompce :? Moja pompka aqua szut ma wyjscie chyba 12mm waz pasuje na nia idealnie :P :P :P (mialem szczescie, bo jak kupowalem pompke to nie interesowala mnie az tak bardzo srednica wylotu :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 A nie lepiej sobie zrobic krotki waz (tak z 10 cm) a pozniej miedzianymi rurkami? zanim dojdzie do chlodnicy juz troche odda ciepla :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 A nie lepiej sobie zrobic krotki waz (tak z 10 cm) a pozniej miedzianymi rurkami? zanim dojdzie do chlodnicy juz troche odda ciepla :) mam w planie przrobke oboodowy w taki sposob ze chce pod nia zmontowac skrzynie z derwan calosc pomalowac a na dole stalaby pompa oraz chlodnica obodowa ze skrznka by byla skrecona na stale i midzy nim beda wlasnie roorki wezy bedzie malo tylko roorki trzeba bedzie umosowac i wszystko dobrze uszczelnic i kompa bede mogl nosic jak kiedys (tylko goowno bedzie troche ciezkie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 taaak ja mam wc w drugiej obudowie skrecone to wszystko z ta wlasciwa i z 2 l cieczy i chlodnica to wszytko wazy calkiem calkiem - jak tak dluzej ponosze to bedzie z 50 cm w lapie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 hehe tez mam 2l i komp ciezki jak cholera dlatego postanowilem zrobic mu kolka ale jak narazie to nie chce mi sie troche 8) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...