lemosv Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 (edytowane) Witam, potrzebuję złożyć dość dość dobry sprzęt za dobre pieniądze, głównie pod pakiet Adobe Ps , Ai w porywach Blender. Raczej na architekturze intela niż Ryzena z tego że póki co Ps i Ai korzystają tylko z 4 rdzeni więc max taktowanie ma znaczenie. Myślę o co najmniej i7-10700k lub i9-10850k. Co do GPU myślę ze tu się nie trzeba porywać na jakieś mocne. RAM 32GB. Dysk M.2 na programy i system. I jakiś ssd 500GB styknie. Bo reszta to dyski sieciowe. Nie mam pojęcia jakie mobo (raczej procek nie będzie kręcony) i jaki zasilacz. Doradzicie coś? Może ktoś ma jakąś swoją puszkę do polecenia? Co do budżetu tu dość elastycznie, ale wolałbym nie przesadzać z kasą. Wiem że są stacje robocze za 13-20 tys z grafikami Quadro, jednak u mnie by się to marnowało. Dzięki! Edytowane 28 Lutego 2021 przez lemosv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 Jeżeli nie planujesz oc, to nie trzeba kupować jakiejś wyczesanej płyty. Tutaj takie minimum to Z490 A Pro. Pamięci RAM : tutaj bym dał vipery steel. Dokładnie ten model co ma 4100mhz taktowania. Z racji tego, że to są kości na b-die, tutaj proponowałbym obniżyć CL. Dysk - jeżeli zależy ci na prędkościach, to tutaj bym brał 970 Evo Plus. Generalnie, największym problemem jest dostępność karty graficznej i po prostu nie ma z czego wybierać. Chcesz kupić nowe, czy przekładasz ze starego pc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaco_placo Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2021 Poczytaj to https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-for-Adobe-Photoshop-139/Hardware-Recommendations Akurat AMD wypadaja lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...