bruce Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 blah.... mam klopot z pianista... :/ ofkoz mam wersje na dvd tylko mam dvd stacjonarne, a kcialem odtwarzac se na kompie... ;) tak tak...oczywiscie ;) ale to tak dla scislosci :) wiec.... zainstalowalem juz chyba wszelkie mozliwe codeki..... mam najnowszego divxa, xvida i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly....... moja wersja pianisty, to The.Pianist.CD2.DVDRip.SCREENER.XviD-QiX i kur*** mac podczas odtwarzania obraz jest np prawie caly w odcieniu zielonym, miejscami poprawny...... :/ albo mam kurewska pixeloze :/ z innymi filmami nie mam klopotu, ale to moze dlatego, ze wogole nie ogladam nowych filmow ;) moze ktos ma ta sama wersje i mial problem??? licze na helpa :) aha....film na 100% nieuszkodzony :D Z GORY THX :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 ffdshow http://www.cdrinfo.pl/software/artykuly/ar...=20030308201450 ps: opłaciłeś twarzowe? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 bruce - wywal WSZYSTKIE KODEKI. znajdz "ACE Mega CoDecS Pack" (wazy sporo!! bo ok 40-50MB!!), ale sa tam wszystkie dostepne kodeki ;) dzieki temu, przestalem miec taki problem z xVidem jak Ty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 bruce - wywal WSZYSTKIE KODEKI. znajdz "ACE Mega CoDecS Pack" (wazy sporo!! bo ok 40-50MB!!), ale sa tam wszystkie dostepne kodeki ;) dzieki temu, przestalem miec taki problem z xVidem jak Ty ;) zasysam :D tyle ze wlasnioe sciagam 3 teledyski i muzyke, wiec transfer....20 kbps :/ ale trudno :D moze sciagnie sie zanim wyjde :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Nimo Codec Pack. WSZYSTKIE codeki - MUSI MUSI MUSI działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Ghazi - wlasnie o to chodzi, ze nie :( nimo ma cos z kodekami i wlasnie na nimo mi sie robilo takie cos :( btw, bruce. jezeli Ci sie nie beda filmy odpalac i sie odtwarzacze sypac to wywal z niego morgan..... ;) i na nimo i na nim wszystko co od morgana rozwala mi system :( nie wiem czemu :( edit: jezeli nimo ma wszystkie kodeki i wazy ok 10-15MB to czemu ten moj wazy 3-5x tyle :?: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 tez tak mialem polecam ffdshow albo directshow czy jakos tak jak to zainstalowalem problem zniknol !! a zajmuja niewiele bo chyba ok 3mb ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Nie wszystkie? Tam są divixy od 3.11 do 5.02, ffdshow, xvid, AC3 itp. itd. A co wam jescze do szczęscia potrzeba? Ja mam w kolekcji ponad 60 filmów, i jeszcze żaden się nie burzył, że nia ma kodeka. A wszczególności Pianista :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 a ja zeby mi dobrze filmy chodzily musze przestawic grafike w 256 kolorow; uzywam ffdshow;no ale co sie dziwic: mam procka 366mhz i s3trio ale wszystkie filmy hulaja; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 blah.... mam klopot z pianista... :/ ofkoz mam wersje na dvd tylko mam dvd stacjonarne, a kcialem odtwarzac se na kompie... ;) tak tak...oczywiscie ;) ale to tak dla scislosci :) wiec.... zainstalowalem juz chyba wszelkie mozliwe codeki..... mam najnowszego divxa, xvida i inne <font color="#FF0000">[ciach!]</font>....... moja wersja pianisty, to The.Pianist.CD2.DVDRip.SCREENER.XviD-QiX i kur*** mac podczas odtwarzania obraz jest np prawie caly w odcieniu zielonym, miejscami poprawny...... :/ albo mam kurewska pixeloze :/ z innymi filmami nie mam klopotu, ale to moze dlatego, ze wogole nie ogladam nowych filmow ;) moze ktos ma ta sama wersje i mial problem??? licze na helpa :) aha....film na 100% nieuszkodzony :D Z GORY THX :D sciagnij GSpot v2.1 lub nowszy i sprawdzisz co potrzbujesz zeby otworzyc film , ja nie instaluje zadnych pakow typu nimo i inne gowna bo tylko robia sieczke pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 sciagnij GSpot v2.1 lub nowszy i sprawdzisz co potrzbujesz zeby otworzyc film , ja nie instaluje zadnych pakow typu nimo i inne gowna bo tylko robia sieczketanaka, bruce nie musi sprawdzać kodeka, bo jak sama nazwa wskazuje, ten film jest skompresowany xvidem. Gdyby nie miał kodeka, nic by nie otworzył, a mowa jest wyłącznie o jakości odtwarzania. bruce, wypróbuj różne wersje xvida. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 sciagnij GSpot v2.1 lub nowszy i sprawdzisz co potrzbujesz zeby otworzyc film , ja nie instaluje zadnych pakow typu nimo i inne gowna bo tylko robia sieczketanaka, bruce nie musi sprawdzać kodeka, bo jak sama nazwa wskazuje, ten film jest skompresowany xvidem. Gdyby nie miał kodeka, nic by nie otworzył, a mowa jest wyłącznie o jakości odtwarzania. bruce, wypróbuj różne wersje xvida. tylko te paki kodekow maja tez w sobie jakies filtry i od dego przewaznie sie wali cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 wywal wszystkie codeki jakie masz i zainstaluj te- k-lite codec pack 2.04 full (same codeki-zero syfu jak np w nimo) uzywam tylko tego i jeszcze nie miałem najmniejszych problemów z zadnym filmem , w tym mam dokładnie pianiste z tego samego zródła http://kd2.edskes.com/klcodec204f.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 sciagnij GSpot v2.1 lub nowszy i sprawdzisz co potrzbujesz zeby otworzyc film , ja nie instaluje zadnych pakow typu nimo i inne gowna bo tylko robia sieczketanaka, bruce nie musi sprawdzać kodeka, bo jak sama nazwa wskazuje, ten film jest skompresowany xvidem. Gdyby nie miał kodeka, nic by nie otworzył, a mowa jest wyłącznie o jakości odtwarzania. bruce, wypróbuj różne wersje xvida. tylko te paki kodekow maja tez w sobie jakies filtry i od dego przewaznie sie wali cos Przecież ja nie mówię o instalowaniu pakietów kodeków, tylko o zaproponowanym przez Ciebie sprawdzaniu kodeka GSpotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 sciagnij GSpot v2.1 lub nowszy i sprawdzisz co potrzbujesz zeby otworzyc film , ja nie instaluje zadnych pakow typu nimo i inne gowna bo tylko robia sieczketanaka, bruce nie musi sprawdzać kodeka, bo jak sama nazwa wskazuje, ten film jest skompresowany xvidem. Gdyby nie miał kodeka, nic by nie otworzył, a mowa jest wyłącznie o jakości odtwarzania. bruce, wypróbuj różne wersje xvida. tylko te paki kodekow maja tez w sobie jakies filtry i od dego przewaznie sie wali cos Przecież ja nie mówię o instalowaniu pakietów kodeków, tylko o zaproponowanym przez Ciebie sprawdzaniu kodeka GSpotem.tylko w gspot podaja jaka wersja jest potrzebna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 tylko w gspot podaja jaka wersja jest potrzebnaWersja XviDa??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 tylko w gspot podaja jaka wersja jest potrzebnaWersja XviDa???nie wiem czy xvida okaze ale jest ich pare Kludge Codec 0.0003a , XViD uManiacs build i jeszcze pare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 nie wiem czy xvida okaze ale jest ich pare Kludge Codec 0.0003a , XViD uManiacs build i jeszcze pareWiem, że jest kilka, dlatego napisałam, żeby bruce próbował z różnymi, aż trafi na najstabilniejszą wersję. Ale GSpot pokaże tylko "XviD". Swoją drogą, jak ma się ffdshow, to można jeszcze pokombinować w ustawieniach. W Miscellaneous można przestawić algorytm IDCT z domyślnego simple (16383) na XviD. To też pomaga przy zieloności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 edit: jezeli nimo ma wszystkie kodeki i wazy ok 10-15MB to czemu ten moj wazy 3-5x tyle :?: ;) Nie oceniaj kodeków po tym ile zajmują :wink: . Ja instaluje fddshow, Xvid, AC3, divx audio, filtry ogg i nie ma żadnych problemów, a zajmuje to wszystko ok. 1,9MB. Odpowiedź na twoje pytanie jest wiec bardzo prosta, bo każdy kodek pack instaluje ogromne ilości nikomu nie potrzebnego badziewia. Choć trzeba przyznać, że 40-50MB bije wszelkie granice przyzwoitości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 wiem, ale przynajmniej mi dobrze dekoduje AC3 :) nimo ani sam AC3 codec nie dekodowal tego tak dobrze, jak ten :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Witam. Podepnę się pod temat ze swoim problemem zeby nie zasmiecac Forum. Mój problem dotyczy dzwięku ac3 i przedstawia się następująco: Ostatnio w ręce wpadło mi kilka filmów divix, m.in. Rekrut, Startrek Nemesis i kilka innych. Wszystko co cechowało te filmy to to , że została w nich zgrana oryginalna ścieżka ac3 z dvd. I tu ZONK ! We wszystkich filmach mam raz ciszej raz bardzo głośno dźwięk, czasami zupełnie nic nie słychać by po chwili wszystko ryknęło w głośnikach. Przechodzi to płynnie jakby ktos bawił sie pokrętłem głośności :wink: Początkowo myślałem ze chyba ktos spierdzielił filmy przy zgrywaniu bo w innych jest dzwiek ok ( ale moze dlatego ze nie ma w nich ac3 tylko mp3 ) Ale gdy sam w weekend zripowałem Matrixa 2, Szeregowca Ryana to kurczę mam to samo, raz ciszej , raz głośniej . Wszystko sprawdzałem w All PLayerze i Subedit Playerze i kupa. Wariacją dzieku ac3. Jeszcze jedno jak zrzuciłem voby na dysk i zripowałem sam dzwiek i odpalilem go pod power dvd 5 to dzwiek byl idealny, zadnych wachan naterzenia dzwieku. Powiedzcie mi co jest grane. Czy to jest wina kodeka ac3, playera czy cos innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 zainstaluj ac3 filter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Tak sobie myśle czemu nik nie wzioł pod uwagę tego że to poprostu film (pianista) może być skopany a nie codeki :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Hitman, stawiam na filtr ac3. Wypróbuj może inne wersje: http://sourceforge.net/project/showfiles.p...?group_id=66022 (albo InterVideo Audio Decoder -- nie wiem, co masz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Do ripowania używam pakiet GordianKnot.RipPack.0.27.Setup i nakładkę GordianKnot.SystemPack.1.0.Setup. W pakiecie kodek ac3 to 0,70 b . Mozliwe ze cos mam skopane w ustawieniach tego kodeka, poniewaz jest on troche rozbudowany w funkcje ( zakładki ). Przyznam, ze za bardzo nie wiem jak go ustawic, robie to raczej intuicyjnie, ale kilka filmów które do mnie dotarły z nowości zrobiły u mnie dolinę. Nie mam pomysłu co jest nie tak. Dodatkowo wczesniej ripowane przeze mnie filmy z kodekiem ac3 były idealne w dźwięk. Ale zauważyłem jeszcze coś. Otóż, jak startuje zripowany film przeze mnie od początku to wszystko jest niby ok, ale jak przesuwam suwakiem do innego fragmentu filmu to zaczyna się jazda. Albo mam głośniej i ciszej, albo rozjazd dźwięku z filmem, albo tracę wogule dźwięk. Spróbuje troche poszperać nad innymi kodekami albo inna techniką ripowania niż Guardian Knota. Przecież nie skończe zgrywać bo ludzie mi tego nie wybaczą :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...