Bartosz Rahl Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Cześć, mam irytujący problem z chłodzeniem wodnym. Generalnie jest dość ciche i przyjemne, jednak gdy wchodzi na 44%-45% mocy (co daje okolice 1200-1220 RPM) zaczyna wydawać dziwny dźwięk, jakby delikatne buczenie (coś jakby dmuchanie w szyjkę butelki aby wydobyć z niej dźwięk). Jak poziom przeskoczy na 46% dźwięk znika, na 42% też go nie ma. Tylko ten felerny poziom 44%. Macie może jakieś rady? Czy to jest wadliwy sprzęt? Może mogę coś z tym zrobić? Bo mimo że nie jest to straszne, to jako że sprzęt nowy - bardzo irytuje :). Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 4 godziny temu, Bartosz Rahl napisał: Cześć, mam irytujący problem z chłodzeniem wodnym. Generalnie jest dość ciche i przyjemne, jednak gdy wchodzi na 44%-45% mocy (co daje okolice 1200-1220 RPM) zaczyna wydawać dziwny dźwięk, jakby delikatne buczenie (coś jakby dmuchanie w szyjkę butelki aby wydobyć z niej dźwięk). Jak poziom przeskoczy na 46% dźwięk znika, na 42% też go nie ma. Tylko ten felerny poziom 44%. Macie może jakieś rady? Czy to jest wadliwy sprzęt? Może mogę coś z tym zrobić? Bo mimo że nie jest to straszne, to jako że sprzęt nowy - bardzo irytuje :). Dzięki! Z racji tego, iż jest to nowy sprzęt - ja bym skorzystał z prawa do 14 dniowego zwrotu i wziął nową sztukę. Może buczeć, bo może być za mało płynu, albo pompka zatarta, jest wiele opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...