Bartosz Rahl 0 Posted March 2 Report post Posted March 2 Cześć, mam irytujący problem z chłodzeniem wodnym. Generalnie jest dość ciche i przyjemne, jednak gdy wchodzi na 44%-45% mocy (co daje okolice 1200-1220 RPM) zaczyna wydawać dziwny dźwięk, jakby delikatne buczenie (coś jakby dmuchanie w szyjkę butelki aby wydobyć z niej dźwięk). Jak poziom przeskoczy na 46% dźwięk znika, na 42% też go nie ma. Tylko ten felerny poziom 44%. Macie może jakieś rady? Czy to jest wadliwy sprzęt? Może mogę coś z tym zrobić? Bo mimo że nie jest to straszne, to jako że sprzęt nowy - bardzo irytuje :). Dzięki! Quote Share this post Link to post Share on other sites
roar.RAR 80 Posted March 2 Report post Posted March 2 4 godziny temu, Bartosz Rahl napisał: Cześć, mam irytujący problem z chłodzeniem wodnym. Generalnie jest dość ciche i przyjemne, jednak gdy wchodzi na 44%-45% mocy (co daje okolice 1200-1220 RPM) zaczyna wydawać dziwny dźwięk, jakby delikatne buczenie (coś jakby dmuchanie w szyjkę butelki aby wydobyć z niej dźwięk). Jak poziom przeskoczy na 46% dźwięk znika, na 42% też go nie ma. Tylko ten felerny poziom 44%. Macie może jakieś rady? Czy to jest wadliwy sprzęt? Może mogę coś z tym zrobić? Bo mimo że nie jest to straszne, to jako że sprzęt nowy - bardzo irytuje :). Dzięki! Z racji tego, iż jest to nowy sprzęt - ja bym skorzystał z prawa do 14 dniowego zwrotu i wziął nową sztukę. Może buczeć, bo może być za mało płynu, albo pompka zatarta, jest wiele opcji. Quote Share this post Link to post Share on other sites