z3l Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Cześć, szukam sobie monitora 21:9 w miarę sensownych pieniądzach, potrzebny mi głównie do pracy (nie sklejam profesjonalnie filmów czy nie obrabiam zdjęć, ale czasami to robię, resztę można uznać za pracę typowo biurową, mocno związana z powerpointem) plus do gier singleplayer ala RPG, RTS czy action rpg (jak assasins creed czy cyberpunk). Nie gram w żadne sieciowe FPSy, a nawet jeśli włączę, to nie profesjonalnie. Pewnie nigdy nie kupię karty graficznej za więcej niż 1500-2000zł (aktualnie mam GTX 1660 super), więc też nie mam potrzeby odświeżania na poziomie 240Hz czy czegoś podobnego. Biorąc pod uwagę to wszystko i budżet w okolicach 2500zł, wynalazłem takie oto trzy monitory https://www.x-kom.pl/comparison/533719,607615,573321 Patrząc czysto papierowo, brałbym chyba AOC, ale jego wieśgamerski styl mnie skutecznie odrzuca... Z Iyama czytałem bywają różne problemy z migotaniem obrazu. MSI z kolei ma mniej opinii niż pozostałe dwa, ale w większości pozytywne, ma "tylko" 100hz odświeżanie, ale zastanawiam się, czy dla mnie nie jest to w zupełności wystarczające. Co do jasności ekranu, aktualnie mam BENQ GW2765HT (350cd/m2) i jego jasność ustawioną na 25, więc nie przejmuję sie tym chyba za mocno (filmy oglądam na rzutniku). MSI kręci się lewo/prawo i to jest w sumie fajnym dodatkiem. MSI mnie kolejny raz skutecznie zachęca promocją, bo teoretycznie odzyskuję 300zł do decathlonu. ? Może jest jeszcze coś, co powinienem wziąć pod uwagę? Albo jeszcze jakiś monitor z tym rozmiarem i rozdzielczością, który warto wziąć pod uwagę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_LynX_ Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Tą iiyama mogę polecić bo sam jej używam ale rozdzielczość 3440 x 1440 i GTX 1660S to średni pomysł już prędzej bym pomyślał o 2560x1080 do max "27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Rozdzielczość w dół do gier zawsze mogę zmniejszyć, albo zrezygnować z kilku detali ? nie ma problemu. Teraz mam dwa monitory 27" 1440p i nie wyobrażam sobie pracować na niższej rozdzielczości, stąd wybór taki, a nie inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 23 godziny temu, z3l napisał: Rozdzielczość w dół do gier zawsze mogę zmniejszyć, Testowałeś może skalowanie integer w rozdzielczości 1720x720 na ekranie 3440x1440 na tym GTX1660? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saper11 Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 Spośród monitorów, które wybrałeś wziąłbym iiyame albo pomyślałbym nad Samsungiem Odyssey. https://www.x-kom.pl/p/631550-monitor-led-32-i-wiekszy-samsung-odyssey-c34g55twwux-curved-hdr.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...