JustNick Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Cześć, szukam klasycznego telefonu dla ojca. Żaden smarfton/dotyk. Coś do 150zł, no może max 200. Szukał ktoś z was takiego? prosta obsługa, mały, bateria trzymająca minimum kilka dni. Dzwonienie i smsy. Patrzyłem te nowe nokie 105 i 3310 ale opinie niezbyt... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 (edytowane) Ja swojemu wybrałem MAXCOM MM720. Teść też korzysta z telefonu tej marki. Do dzwonienia w sam raz. Edytowane 3 Marca 2021 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 Jak to ma być tylko telefon do dzwonienia, również polecam myPhone. Moi 83-letni dziadkowie korzystają konkretnie z tego modelu i są zadowoleni. Z tydzień bez problemu ten telefon na jednym ładowaniu wytrzymuje https://www.x-kom.pl/p/456389-smartfon-telefon-myphone-halo-q.html#Specyfikacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saper11 Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 Mój tata, który nie jest za pan brat z techniką, wybrał sobie tę Nokię. Przyciski są dobrze wyczuwalne pod palcem, ciężko trafić dwa naraz. Bateria spokojnie trzyma tydzień. Ma bardzo głośny dzwonek jak i sama głośność rozmów zadowala. https://www.x-kom.pl/p/529064-smartfon-telefon-nokia-105-2019-dual-sim-czarny.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Otas Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 Podstawowe pytanie to: czy potrzebne są duże litery/tekst ekranu czy nie. Jeżeli tak to coś z Maxcomów i MyPhonów można wybrać. Jeżeli nie to mogę polecić to co używają moi rodzice (70+) czyli ... właśnie Nokie 105 i 3310. Sam nawet mam w szufladzie Nokię 105 na wypadek "W" lub podróżny z długim brakiem dostępu do zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustNick Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 Duże litery nie są potrzebne. Chyba te nokie najbardziej pasują 105, 150, 3310 itp, tylko opinie tak skrajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saper11 Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 Mój tata ma już drugą 105. Pierwsza została uprana i nie miała żadnych szans na przeżycie. Telefon nie raz spadał na beton i po za rysami nic się nie stało. Bateria oczywiście wypada przy każdym konkretnym uderzeniu. Telefon nie gubi zasięgu i długo trzyma na baterii, w tym segmencie to chyba najważniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...