ADiK69 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 (edytowane) Witam, mam problem z dyskiem Lexar NM610 M.2 Nvme 250gb. Podłączyłem dysk do płyty głównej (Gigabyte Z370 Aorus Gaming K3) i wszystko było ok, dysk działał, bios go wykrył, zainstalowałem na nim system Windows 10 i po instalacji wszystkich sterowników sprawdził z ciekawości szybkość programem do testowania dysków. Prędkości były takie jak podawał producent. 15 minut później podczas przeglądania internetu system się zawiesił. Wyłączyłem komputer, włączyłem ponownie i już dysku nie widzi. Próbowałem kilka razy zmieniałem slot M.2 w płycie głównej i nic dalej go nie wykrywa. Czyżby umarł? Dodam, że mam piecku jeszcze jeden dysk SSD sata, i 4 HDD 1TB połączone w Raid 5 i wszystkie pozostałe pracują dobrze. Edytowane 5 Marca 2021 przez ADiK69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 Pewnie kontroler zdechł. Pech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADiK69 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 Kontroler?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...