Tomek24 Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Hehehehehehe czy ja wiem czy drogi. Ja za swojego zalmanka dałem 170zł z przesyłką :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Hehehehehehe czy ja wiem czy drogi. Ja za swojego zalmanka dałem 170zł z przesyłką :PAle chyba wszystkim tak nie sprzedają - teraz dla "zwykłych" klientów jest za 209 + przesyłka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koolduct Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Typowi polacy. Tylko umiecie narzekać a mi się od tej waszej paplaniny zbiera na ble. Nie ma uciebie w mieście sprzętu to powiedz mi od czego masz internet??? Oto sklep który zamówienia realizuje od ręki www.discotech.waw.pl, kumpel rano zadzwonił złożył zamówienie na przedmiotowego zalmanka i następnego dnia po południu go odebrał (przesyłka przyszła pocztą priorytetem chociaż wogle o to nie prosił - warszawa - opole opłata niecałe 10zł). Dlatego przestancie tracić bezsensownie czas i niszczyć oczy czytających to forum tymi swoimi bzdetami. Jakby wam naprawdę zależało na zakupie tego coolerka to byście to sobie załatwili. Jeszcze kilka słów do koolduct. Nie krytykuj zalmana w tym topicu bo to jest NIE GRZECZNE :) Po pierwsze dlatego że zalman sam uprzedził kupujących o konieczności piłowania. A po drugie widziały gały co brały dlatego przestań teraz pierdzieć i narzekać bo twojego gadanie nie ma sensu. Lepiej napisz coś mądręgo w stylu ustawiłem zalmanka na tyle i tyle obrotów i na jakiś tam ustawieniach procka i reszty sprzętu mam taką a taką temperaturę :!: Nauczcie się w końcu pisać konkrety a nie bzdety. Bo bzdety to sobie piszcie do "bravo" a nie na tym forum. A ja będę rebel i pokrytykuje. Dałem za grzmota 200zł i oczekiwałbym adekwatnego podejścia do sprawy. A Zalman nieadekwatnie poszedł na skróty, robiąc wspólną zapinke na wszystkie sokety. Nie zmienia to faktu, że jestem zadowolony z zakupu. Z miłą chęcią zaprezentowałbym wyniki, ale niestety (znów :( ) mój dostwaca obudowy trochę się ślimaczy, a do starej nie podłączam, bo zasilacz ma tylko 230W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koolduct Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Typowi polacy. Tylko umiecie narzekać a mi się od tej waszej paplaniny zbiera na ble. Nie ma uciebie w mieście sprzętu to powiedz mi od czego masz internet??? Oto sklep który zamówienia realizuje od ręki www.discotech.waw.pl, kumpel rano zadzwonił złożył zamówienie na przedmiotowego zalmanka i następnego dnia po południu go odebrał (przesyłka przyszła pocztą priorytetem chociaż wogle o to nie prosił - warszawa - opole opłata niecałe 10zł). Dlatego przestancie tracić bezsensownie czas i niszczyć oczy czytających to forum tymi swoimi bzdetami. Jakby wam naprawdę zależało na zakupie tego coolerka to byście to sobie załatwili. Jeszcze kilka słów do koolduct. Nie krytykuj zalmana w tym topicu bo to jest NIE GRZECZNE :) Po pierwsze dlatego że zalman sam uprzedził kupujących o konieczności piłowania. A po drugie widziały gały co brały dlatego przestań teraz pierdzieć i narzekać bo twojego gadanie nie ma sensu. Lepiej napisz coś mądręgo w stylu ustawiłem zalmanka na tyle i tyle obrotów i na jakiś tam ustawieniach procka i reszty sprzętu mam taką a taką temperaturę :!: Nauczcie się w końcu pisać konkrety a nie bzdety. Bo bzdety to sobie piszcie do "bravo" a nie na tym forum. A ja będę rebel i pokrytykuje. Dałem za grzmota 200zł i oczekiwałbym adekwatnego podejścia do sprawy. A Zalman nieadekwatnie poszedł na skróty, robiąc wspólną zapinke na wszystkie sokety. Nie zmienia to faktu, że jestem zadowolony z zakupu. Z miłą chęcią zaprezentowałbym wyniki, ale niestety (znów :( ) mój dostwaca obudowy trochę się ślimaczy, a do starej nie podłączam, bo zasilacz ma tylko 230W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Oki. Rozwazam zakup tego coolera do mobo Abit KT7E i budy Chiefteca - Dragona Big Towera. Orientuje sie ktos jak ten cooler wchodzi w te Chiefy, bo Abit ma dosc wysoko socket, a w budzie jest jakas taka blacha oddzielajaca jakgdyby czesc dolna od gornej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 ent ja mam bude midi i do tego moj zestawik sie zmiescil. Jeszcze nawet troche miejsca zostalo :D Cos czytalem, ze do BIG TOWER ma te usztywnienia troche nizej niz MIDI, wiec moze byc problem. Poszukaj testow bud w necie (MIDI I BIG), moze bedziesz mial szczescie i znajdziesz dokladne wymiary ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 ent ja mam bude midi i do tego moj zestawik sie zmiescil. Jeszcze nawet troche miejsca zostalo :D Cos czytalem, ze do BIG TOWER ma te usztywnienia troche nizej niz MIDI, wiec moze byc problem. Poszukaj testow bud w necie (MIDI I BIG), moze bedziesz mial szczescie i znajdziesz dokladne wymiary ;) Dzieki za szybka odp Elmer. Chyba faktycznie musze czegos poszukac, a jak nie to jutro zmierze u qzyna czy wejdzie. Swoja droga ludzie z chiefteca mogliby cosik z tym zrobic :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 SAM MAM BUDE BIGA CHIFA I NIE MA SZANS BEZ INGERENCJI ZAMONTOWAC TEN COOLER NA SOCKET A w tym niby stabilizującym kawałku blachy trzeba wyciac kawałek-mniej wiecej 5x5cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 SAM MAM BUDE BIGA CHIFA I NIE MA SZANS BEZ INGERENCJI ZAMONTOWAC TEN COOLER NA SOCKET A w tym niby stabilizującym kawałku blachy trzeba wyciac kawałek-mniej wiecej 5x5cm Gah, to trochu lipa - ciac nowej budy to nie za bardzo :(. Bartezjusz, a mozesz mi powiedziec czy inne coolery pasuja - np. V11? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 inne pasują bez problemu ale co to za problem wyciac w blasze kawałeczek??? tniesz od tej juz firmowej wycinki na przewody w lewo - poszerzasz ja po prostu o jakies 5cm w czym wiec problem?? v11 i inne przy tym zalmanie to shit (7000a to potega) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Zakupilem i ja.Krotko:maalinka nie cooler.Low glosnosc porownywalna z Glacialtech Silent Breeze.Wydajnosc nieporownywalna.Aaaa tylko ja wybralem AlCu.50pln roznicy.Wedlug mnie za duzo.Za roznice dolozylem sobie dwa wentylki F1.Jakby kogos z Wawy interesowalo to 7000A sa w Pccolerze na Żelaznej.Oczywiscie bez ciecia sie nie obylo.Diabelnie twarda zapinka.Zalman nie powinien oszczedzac tylko wrzucic krotka i dluga wersje.Temperatur nie podaje bo po co ?Na kazdej plycie inaczej wskazuja czujniki,na samym Abicie co bios to inna temperatura.I jeszce jedno...Jak ja sie ciesze ze padly mi Solteki i wymienili mi w hurtowni sprzeta na Abita...Wiercilbym teraz otwory w plycie :P .Chyba w czepku sie urodzilem... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Mam pytanko czy ktoś wsadził ten qler na A7N8X Deluxe rev.2.0, chodzi mi o te kondensatory na dole socketa czy nie są za blisko?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Za blisko? NIE! Asus chyba umówił się z Zalmanem, bo wszystko pasuje jak ulał :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Montaz tego Zalmana wrócił mi wiarę w mój sprzęt : 52 C w stresie przy 100W wydzielanego ciepła - RESPECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 a czy ktos mi moze powiedziec jaka jest roznica w wydajnosci wersji Cu i AlCu? przekopalem chyba wszystkie mozliwe posty i nie znalazlem. mam okazje kupic AlCu za 100 zeta i sie zastanawiam :) zalezy mi na szybkiej odpowiedzi :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 a czy ktos mi moze powiedziec jaka jest roznica w wydajnosci wersji Cu i AlCu? przekopalem chyba wszystkie mozliwe posty i nie znalazlem. mam okazje kupic AlCu za 100 zeta i sie zastanawiam :) zalezy mi na szybkiej odpowiedzi :!:Hehehe, cos czuje ze myslimy o tym samym zrodle :P Ja tez zastanawiam sie na AlCu i tez mam kilka pytan: 1. Czy na nf7 trzeba koniecznie ciac zapinke?? nie mozna jej jakos wygiac or smthg? 2. Wystaje on duzo ponad plyte? 3. Jaka jest roznica w wydajnosci CU do AL-CU ? 4. Zmieszcze to na plycie razem z Zalmanem 47 na NB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 ent odpowiedzi: 1) bez pilowania sie nie obejdzie 2) wystaje ponad plyte ok. 1,5cm 3) roznica powinna byc na poziomie 4*-5* (chociaz moge sie mylic i roznica moze byc wieksza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 1.trzeba ciąc 2.dosyc duzo 3.kilka stopni -imo na tyle by ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 1.trzeba ciąc 2.dosyc duzo 3.kilka stopni -imo na tyle by ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Cu AlCu - moge za 120 zeta miec, a dokladac nastepne 70 zeby miec Cu, ktoremu i tak zapinke uzempole srednio mi sie widzi :P. Poza tym po zmianie z Volcano 7 (bez plusa :D) chyba poczuje roznice w wydajnosci i glosnosci :D:D. Teraz musze jeszcze ocenic czy zmiesci mi sie pod zasilka :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 1.trzeba ciąc 2.dosyc duzo 3.kilka stopni -imo na tyle by ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Cu AlCu - moge za 120 zeta miec, a dokladac nastepne 70 zeby miec Cu, ktoremu i tak zapinke uzempole srednio mi sie widzi :P. Poza tym po zmianie z Volcano 7 (bez plusa :D) chyba poczuje roznice w wydajnosci i glosnosci :D:D. Teraz musze jeszcze ocenic czy zmiesci mi sie pod zasilka :D.i to jest problem z ktorym i ja musze sobie poradzic :roll: bo u mnie na 100% nie wejdzie. moze ktos chce kupic moja bude? tanio sprzedam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecaj_77 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Uda się upchnąć tego Zalmana do obudowy Codegen Midi Tower ATX (płyta Epox 8RDA3+)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 ja mam takie pytanie ...czy ktos to zapodal na k7s5a?? otwory o dziwo mam na mobo tylko ze niebezpiecznie blisko sa sloty od ddr'ow a wysokosc tych pamieci i slota to okolo 38mm... takze nie wiem czy to wyda...jak ktos montowal to na tym mobo niech da znaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slomczyk Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 oto link http://www.silentmaxx.de/cnps7000cu.php (ceny widzialem nizsze :)) Co do wagi, to wydaje mi sie, ze obciazenie konstruktorzy przewidzieli na sam socket (poczatkowo prawie nikt nie produkowal plyt z otworami wokol socketa). Cooler Mocowany do podstawki (2 sruby) i do plyty 4 sruby + podkladki). Jak nie bedzie sie rzucalo kompem to chyba sie nie urwie... :) Nie do końca przewidzieli mam 7000cu na P4 i w instrukcji napisali że gniazdo intel przewidział na 400g a wentyl waży 755g i jedyna ich sugestia to nie przewozić kompa lub tylko w pozycji poziomej wentylem do góry. Kiedyś miałem Vulcano 7+ na Amd i o tym nie wiedziałem to mi się socket urwał a dokładnie zaczepy jak go wiozłem samochodem. A wszystko przez nasze (nie)dziurawe drogi. Mistrzu jakie masz MOBO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 dla wszystkich co mają kłopot z zamontowaniem, patent na montaz Zalmana bez piłowania. http://www.smallsolutions.de/zalman.html albo tutaj , tylko że tutaj już z piłowanianiem http://ocm.pl/artykuly.php?game=cnps7000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 :?: paolowawa po co powtarzasz linki ktore sa na 1 stronie tego watku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=387...er=asc&start=16 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=387...er=asc&start=18 :?: :?: :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 :?: paolowawa po co powtarzasz linki ktore sa na 1 stronie tego watku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=387...er=asc&start=16 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=387...er=asc&start=18 :?: :?: :?: :?: :?: sorry nie zauwazyłem...................Przepraszam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 A spotkaliscie sie z czyms takim http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17303851 << czyste ALU - ani kawalka Cu, tanie, ale z wydajnoscia tez pewnie nie najlepiej :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 mam pytanie: jaka musi byc minimalna odleglosc miedzy krawedzia radiatora i zasilaczem. bo ja tak patrze u siebie i widze jakies 5mm a to nie wiem czy nie za malo. a moze byc wieksza odleglosc? sa akie obudowy ze zasilacz jest tak wysoko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 mam pytanie: jaka musi byc minimalna odleglosc miedzy krawedzia radiatora i zasilaczem. bo ja tak patrze u siebie i widze jakies 5mm a to nie wiem czy nie za malo. a moze byc wieksza odleglosc? sa akie obudowy ze zasilacz jest tak wysoko? Czytaj !! Musi być coś koło 35mm min. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 to kicha bo ja mam zwyklego codegena i tam ma gdzies 10-15mm. to znaczy ze wszyscy maja big towery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...