Martinii Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 20 cm? SPOKOJNIE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 20 cm? SPOKOJNIE!! Planuje wymienic moje tornado V11+ na Zalmana 7000ALCu :) Niestety mam jakas bude Tracera i nie mam pewnosci czy wejdzie mi Zalman :( Czy ktos dokladnie mierzyl ile wystaje nad plyte ( ABIT NF7-S ) Zalman? Mam jakies 20mm do zasilacza... Musze miec pewnosc :( Czytalem wiele o tym ale zawsze ktos podaje inna wartosc... Sam juz nie wiem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 ups.... SORRY :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Pentagram QC-80 Cu kosztuje 108 PLN, zalmana po takiej canie nie widziałem i raczej na pewno jest wydajniejszy od Zalmana AlCu AlCu kosztuje około 100-115 zł OEM o ile mnie pamięć nie myli jest około 2-3 stopnie C gorszy od CU, a QC-80 jakieś 6-8 ;) no comments Po wyszlifowaniu spodu radiatora różnica też spadnie do 2-3 st :D A czy ten oem ma regulator obrotów, bo pentagram ma???? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Porobilem pare testow nowego Zalmanka :) Stres - Prime95 + (to co w idle) idle - wlaczony winamp, GG i norton antywirus auto-protection aha i jeszcze torent ;) Procek ustawiony na 11,5x200MHz (wiecej juz nie chce niezaleznie od napiecia :( ) napiecie 2.0v reszta jak w podpisie , temp. w pokoju 22,2stp 1. Zalman 7000A-Cu puszczony na 2400obr + wiatrak zalman ZM-F1 na 1800obr wyciagajacy i taki sam Zalman ZF-F1 (1800obr) wpuszczajacy powietrze do obudowy (obudowa Mode Com - FeelV - zasilacz 300W HuntKey (wyciszony wiatrak)) obudowa zamknieta, stoi pod biurkiem komputer sluchac ale jest to mily odglos taki szmerek podczas dziennych odglosow wogole nie przeszkadza Stres - temp proca 48 stp / otoczenie 23 idle - 43stp / otoczenie 21 2. Zalman puszczony na 1350obr + reszta tak samo tylko ze wylaczylem wiatrak wpuszczajacy powietrze - teraz to juz prawie nic nie slychac, tak sobie ustawiam jak komp chodzi w nocy a ja spie - cos sciaga ;), super cichutko Stres - temp.proca 56stp otoczenie - 32stp idle - 49stp otoczenie - 28stp ---------------------------------------------------------------------------------- Procek ustawiony (tak mam zazwyczaj) 10x200MHz napiecie 1,675v 1. to samo ustawienie jak wyzej w pkt.1 Stres - 44stp otoczenie - 21stp idle - 41stp otoczenie - 20stp 2. Ustawienia wiatrakow jak wyzej stres - CPU - 52 otoczenie - 29stp idle - CPU - 46stp otoczenie 24 ---------------------------------------------------------------------------------- Zrobilem tez test z ciekawosci na normalnym XP 1700+ nic nie podkrecone 1. stres - CPU-42 otoczenie - 20 idle - CPU-37 otoczenie-19 2. stres - CPU-46 otoczenie-24 idle - CPU-41 otoczenie-22 --------------------------------------------------------------------------------- Aha pasta to ta ktora daje Zalman , zwykla ceramiczna, mysle ze jak bym dal Arctica V to z 3 moze 4 stp bylo by mniej ogolnie dla mnie rewelacja, przesiadlem sie z Vulcano 11 i jest duuuuzo lepiej a do tego ta cisza, ZALMAN 7000A-Cu RULES pozdrawiam Jordi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Tez sie wlasnie przesiadlem z Volcano 11 na Zalmana 7000A AlCu i jestem zadowolony :) Oczywiscie cisza, nizsza temperatura w srodku, fajne mocowanie :) Robie wlasnie testy... 200x12 ( 2400 ) 1.8V 2500rpm | w srodku zadnych dodatkowych wiatrakow i w stress max temperatura to 48 stopni :) W srodku 27 stopni :) Volcano musialoby miec z 3600 obrotow a wtedy to suszara :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Volcano musialoby miec z 3600 obrotow a wtedy to suszara :D dokladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Opłaca sie wywalic 200 zeta na tego zalmana, skoro teraz na WR4 mam 38-40 stopni w spoczynku i 45-47 w stresie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Czy probowal ktos tego zalmana wkladac na Abita AN7?? Z jakim ewentualnym skutkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Czy probowal ktos tego zalmana wkladac na Abita AN7?? Z jakim ewentualnym skutkiem?takim samym jak na nf7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brunek Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 AlCu kosztuje około 100-115 zł OEM o ile mnie pamięć nie myli jest około 2-3 stopnie C gorszy od CU, a QC-80 jakieś 6-8 ;) no comments Prosze o podanie namiaru sklepu ew. miejsca gdzie można kupić tego zalmana AlCu w tej cenie? Pozdrawiam KAMIL [EDIT] Gdzie w ogole moge nabyć wersję OEM tego wentylatora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość add_ek Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Hej . Nie zakładam nowego topic_U , więc ... http://mitglied.lycos.de/addryan/All_in...mod http://mitglied.lycos.de/addryan/All_in......7000ACusilence/ Pozdrawiam . :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Miałeś jakieś problemy podczas modowania ? O ile ciszej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 zastanawiam sie czy do brata kompa .. dalo by rade wstawic zalmana ... ciagle mu za glosno wiec zaproponowalem mu takie rozwiazanie.. ale.. on nie ma otworow.. po moim wc zostala mi zapinka.. ta na socket A dla plyt bez otworow.. czy da sie go na to zamontowac ? http://mcs.pc.pl/sklep.php?id=19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 ktos probowal na tym montowac zalmana i chyba byl to VIP i niestety nic z tego nei wychodzilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerman Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Witam :) Mam 2 pytanka: 1. Czy ten zalmanik wlezie bez problemu na ASUSa A7N8X Deluxe ? 2. Czy jest w ogóle jakiś cichszy cooler na Athlona 1700+ (niekręcony) od tego Zalmana ? Generalnie cooler dla mnie ma wystarczająco dobrze chłodzić (czytaj: zapewniać stabilność) niepodkręcanego procka, a priorytetem jest dla mnie cisza. Pozdrawiam.Witam :) Mam 2 pytanka: 1. Czy ten zalmanik wlezie bez problemu na ASUSa A7N8X Deluxe ? 2. Czy jest w ogóle jakiś cichszy cooler na Athlona 1700+ (niekręcony) od tego Zalmana ? Generalnie cooler dla mnie ma wystarczająco dobrze chłodzić (czytaj: zapewniać stabilność) niepodkręcanego procka, a priorytetem jest dla mnie cisza. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Znalazłem artykuł o tym modzie: http://www.silenthardware.de/forum/index.p...?showtopic=2309 Na samym dole są pliki do mp3 z nagranym dźwiękiem przed i po przeróbce. Wg mnie różnica bardzo duża O_O, chyba zrezygnuje z troszke niepewnego silent towera na rzecz zalmana :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Znalazłem artykuł o tym modzie: http://www.silenthardware.de/forum/index.p...?showtopic=2309 Na samym dole są pliki do mp3 z nagranym dźwiękiem przed i po przeróbce. Wg mnie różnica bardzo duża O_O, chyba zrezygnuje z troszke niepewnego silent towera na rzecz zalmana :). zrezygnuj na rzecz SP97, bo zalmanek jest slabszy od niego a teraz sa ciekawe promocje na ten radiatorek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klejoo Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 a tu masz porównania radiatorków ->http://pclab.pl/art10936-22.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Sorry za OT Niemiec: Może bym przełknął cenę sp97 ale i tak mojej płyty (abit kx7 333) nie ma liście kompatybilności :( (mimo że jest tam prawie identyczny kt7. Szkoda że nie zrobili tak jak ci z zalmana czyli konkretnie napisali gdzie pasuje a gdzie nie bo tak to nie wiem czy sp97 nie pasuje czy zapomnieli dodać mojej płyty do listy... Wogóle nie wiem czy jest sens kupowania takiego coolera na athlona 1800, chociaż widzę że Ty masz sp97 na duronie 1,4... A zależy mi na maksymalnej ciszy bez WC :> (ac na cpu to ostatnia rzecz jaka mi pozostała do wymiany). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 minus THERMALRIGHT SP 97 to jest mocnowanie... zalman jest uniwersalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oczo18 Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Ma ktos moze patent jak stalowac zalmana na plycie bez dziur wokol socketa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Ma ktos moze patent jak stalowac zalmana na plycie bez dziur wokol socketa?? tylko poszukać http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=449...highlight=7000a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gve Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Witam Dostałem wczoraj Zalmana CNPS7000A-AlCu. Wprawdzie to nie Cu, ale darowanemu koniowi z zęby się nie zagląda. ;) I tak lepszy niż ten boxowy... ;) Mam wątpliwości co do teperatur. Cooler zaistalowany został na paście srebrnej Titana (została od innego AthlonaXP), gdyż pomyslałem, że będzie lepsza niż ta biała Zalmana. Cooler chłodzi P4 HT 2.4C (Northwood) kręconego na 2.64GHz. W idle Asus PC Probe pokazuje od 31 do 34C. Po 20 minutach Prime95 średnia temp. to ok. 55C! Myślałem, że wyciągnę conajmniej 2.88GHz... ale wtedy po 10 min. Prime 95 temp. osiąga ponad 60C! (średnia ok 59C)... Poza tym słyszałem, że ASUS zaniża odczyty, więc... co mam zrobić? Wentylator podłączyłem przez FAN MATE, cały czas działa na full (2360-2410 obr/min). Może to kwestia słabej wentylacji w budzie? Mam z tyłu obudowy jednego Cooler Mastera, bezpośrednio nad prockiem, a także 2-fanowy zasilacz Chiefteca 360W. Dysk (według HDD Health) osiąga czasem ponad 47C... Sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 co lepsze i o ile?: 1)7000cu czy sp97 + silentcat9cm 2)7000cu czy slk900a + silent cat 9cm 3)7000cu czy combo cool101 +silent cat9cm ewentualnie jakiś inny wiatrak do thermalright/take...co lepsze i o ile?: 1)7000cu czy sp97 + silentcat9cm 2)7000cu czy slk900a + silent cat 9cm 3)7000cu czy combo cool101 +silent cat9cm ewentualnie jakiś inny wiatrak do thermalright/take... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek_m73 Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Czy ktos probowal wstawic zalmana CNPS7000B-AlCu na plyte ASUS P4P800-VM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 mam zwykle chlodzenie procka i chce wymienic na zalmana 7000 Cu , niestety nie mam budzetu na nowa obudowe wiec czy moglby mi ktos powiedziec ile wystaje za plyte glowna ASUS a7n8x-e-deluxe??? prosze o szybka odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Cos ok. 1 cm ponad gorna krawedz plyty, zmierzone pi razy drzwi, nie mam odpowiedniego przyrzadu, by zmierzyc to super dokladnie. (mierzylem na mojej plycie, A7N8X-Deluxe bez E, ale to przeciez w tym przypadku nie ma znaczenia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Czy ktos probowal wstawic zalmana CNPS7000B-AlCu na plyte ASUS P4P800-VM? Bedzie pasowal- wszystko masz na plycie dosc daleko umiejscowione od podstawki procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Witam, zeby nie zakladac nowego topicku to zadam pytanie tu: Czym sie różni wersja A od B? Ja posiadam wersje A i chcialbym przejsc na AMD64 na Sockecie 939 czy wejdzie mi ten zalman 'A' na ta plyte i tego proca O_o ? thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...