CHECK-IT Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 ok dzięki :) A czemu w siriusie widze ze dają jakies zapinki na socket? Przeicerz on do plyty idzie ? Ja mam kurcze ułamany jeden zawiasik srodkowy na sockecie ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 zamowilem sobie wersje ALCU. CU to za duze ryzyko plus roznica w temperaturze pomiedzy ALCU i CU jest 1C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 różnica jest większa jakby była tylko 1 c nikt by sobie Cu nie zawracał głowy zresztą ja mam CU kolega ALCU i różnica jest około 3-4 C pasty i obudowy te same warunki podobne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 ja mam alcu i jestem happy, bo wydajnosc mam zblizona do tego co mialem na swoim WC a jest to troche tansze rozwiazanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 al cu bardzo dobry wybor cena/jakosc/wydajnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 To jakie wkoncu dają do niego zapinki? Na socket i na śróby do plyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 a co sadzicie o calym AL? kosztuje tylko 99zl! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 mysle ze dzisiaj kupowanie coolerka bez miedzi to mijanie sie z celem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Kunia to ja juz nie wiem czy wejdzie mi na ChainTech'a 7NJL1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Kunia to ja juz nie wiem czy wejdzie mi na ChainTech'a 7NJL1?wejdz na http://www.zalman.co.kr/english/product/cn...s7000a-alcu.htm i zobacz czy plyta jest na liscie obslugiwanych. co do zapinek to mocuje sie go TYLKO i WYLACZNIE na dziury wokol socketu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Aaaa juz kapuje dzięki!!! Obejrzalem sobie filmik instruktarzowy.. Moja płyta : Power Supply must not interfere with the heatsink czyli jesli mam dużą bude anteca to nic nie bedzie przeszkadzac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 mysle ze dzisiaj kupowanie coolerka bez miedzi to mijanie sie z celemsorki, ALCu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 różnica jest większa jakby była tylko 1 c nikt by sobie Cu nie zawracał głowy zresztą ja mam CU kolega ALCU i różnica jest około 3-4 C pasty i obudowy te same warunki podobne :) ja sie sugerowalem tym porownaniem Jak widzisz roznica jest 1C. U mnie tutaj roznica cenowa jest okolo $5CAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 tylko jest jedno ale przyrost roznicy temperatury jest proporcjonalny powiedzmy do wydajnosci coolera/ilosc watow ciepla na procku (tak mysle) czyli reasumujac im bardziej bedzie podkrecony procek tym beda wieksze roznice temperatur, a nie oklamujmy sie zalmana kupuje sie do krecenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Vadeer ma racje to porownanie jest na procu wydzielajacym nie najwiecej ciepla - na wiekszych piecach roznica bylaby wieksza. Z drugiej strony Zalmany AlCu na allegro mozna dostac za ok. 120 zl, a doplacac 80 zl do wersji Cu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 faktycznie ze wedlog testow na stroniePCLAB.PL (czlowiek szuka na internecie dobrego porownania a na polskiej stonie jest najlepsze!) roznica pomiedzy CU i ALCU jest 3-5% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 faktycznie ze wedlog testow na stroniePCLAB.PL (czlowiek szuka na internecie dobrego porownania a na polskiej stonie jest najlepsze!) roznica pomiedzy CU i ALCU jest 3-5% pytanie tylko, czy jest sens doplacac tyle kasy do Cu za te 3*C mniej :roll: Czy taka nieco obnizona temperatura w widoczny sposob przyczyni sie do dluzszego zycia procka :? Na allegro Al-Cu sa teraz po 115zl, Cu 199 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 pozwole.sobie,zacytowac.pewne.zdanie.z.pclab.pl.dot.ZM7000A-AlCu: "Jeśli ktoś nie wyciska z procesora ostatnich soków, to cooler jak znalazł" a.tu.cytat.z.twojepc.pl.dot.ZM7000A: "Król wydajności. W trybie Normal (12V) deklasuje wszystkie coolery w tym porównaniu. Hałas możemy ograniczyć do 20dB i nawet wtedy wyniki CNPS7000A-Cu robią wrażenie!.... najtrudniejszy montaż, najdroższy w całym teście (209zł - 4MAX) - produkt dla najbardziej wymagających użytkowników. Przemyślana, staranna konstrukcja, która daje w zamian bezkonkurencyjną wydajność przy rozsądnym natężeniu hałasu. " pozdrawiam :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 pozwole.sobie,zacytowac.pewne.zdanie.z.pclab.pl.dot.ZM7000A-AlCu: "Jeśli ktoś nie wyciska z procesora ostatnich soków, to cooler jak znalazł" Czy 2.4@3.2Ghz podchodzi pod wyciskanie ostatnich sokow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Czy ten Zalman wejdzie na tą płytę, biorąc pod uwagę, że zaraz nad nią będzie zasilacz??? http://www.bino.pl/go/_info/?id=3660 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Czy ten Zalman wejdzie na tą płytę, biorąc pod uwagę, że zaraz nad nią będzie zasilacz???http://www.bino.pl/go/_info/?id=3660 lista SOCKET A plyt ktore sa kompatybilne z ZALMANem sa podane na stronie producenta. Jest tam takze napisane ze pomiedzy plyta glowna a zasilaczem musi byc odleglosc 1cm aby ZALMAN poprawnie mogl byc zalozony na procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komin Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 urzywal ktos coppershim z zalmanem 7000 i bartonem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Witam! Co do pytania komina. Ja mam taka konfiguracje: CopperShim TT Rev. 2, Zalman i Barton z podpisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Gdzie można tanio kupic tego Zalman CNPS7000A-Cu ? Allegro odpada. @ tygodnie albo miesiac zanim przysla mi kody, potem trzeba poczekac az sie aukcja skonczy i potem poczekac na przesylke, liczac ze sprzedajacy nie zrobi cie w h..... Wiec tylko jakis sklep intenetowy lub .... ???? No wlasnie CO i GDZIE ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zapylaj do Discotechu do W-wy i pogadasz dobrze ze sprzedawca i da Ci upust :) Sam to 2 razy praktykowalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 niezly ten Zalman. Faktycznie ze oplacalo sie go kupic. Teraz jade na 3.2 Ghz bez problemu :) Nie wiem jak w wypadku AMD ale na P4 to zalozenie tego witraka bylo bardzo proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Mam problem ponieważ mój zalman rusza się po dokręceniu. Trzymając go od góry mogę go przekręcić ok 1mm w lewo i prawo. Czy to jest normalne bo jestem zaniepokojony. Nie mam coppershim-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 mnie.toze.sie.ruszal..ale.mocniej.dokrecilem.i.przestal ale.mozesz.zrrobic.tez.tak: "wystarczy na środku kanału na zapinkę umieścić coś, co lekko podniosłoby klips, a zarazem zwiększyło nacisk na rdzeń." :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Rzeczywiście dobry pomysł z tym podłożeniem czegoś pod zapinkę :) ale czy to nie zaszkodzi prockowi. :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 pozwole.sobie,zacytowac.pewne.zdanie.z.pclab.pl.dot.ZM7000A-AlCu: "Jeśli ktoś nie wyciska z procesora ostatnich soków, to cooler jak znalazł" a.tu.cytat.z.twojepc.pl.dot.ZM7000A: "Król wydajności. W trybie Normal (12V) deklasuje wszystkie coolery w tym porównaniu. Hałas możemy ograniczyć do 20dB i nawet wtedy wyniki CNPS7000A-Cu robią wrażenie!.... najtrudniejszy montaż, najdroższy w całym teście (209zł - 4MAX) - produkt dla najbardziej wymagających użytkowników. Przemyślana, staranna konstrukcja, która daje w zamian bezkonkurencyjną wydajność przy rozsądnym natężeniu hałasu. " pozdrawiam :roll: hmm, jak dla mnie na dzień dzisiejszy królem wzgórza jest ThermalRight SP-97 a nie zalman :lol: już do SLK-900A nie dorównywał, a co dopiero do SLK-947, czy SP-97, ale to zabawki do lepszego O/C :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...