Skocz do zawartości
Elmer

Zalman CNPS7000A !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czym sie różni wersja A od B? Ja posiadam wersje A i chcialbym przejsc na AMD64 na Sockecie 939 czy wejdzie mi ten zalman 'A' na ta plyte i tego proca O_o ?

thx

B jest chyba lzejszy i ma przedewszystkim inny regulator obrotow ale czy lepszy to nie wydaje mi sie.

najlepiej sam sprawdz :-)

http://www.zalmanusa.com/usa/product/code_...st.asp?code=009

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos ok. 1 cm ponad gorna krawedz plyty, zmierzone pi razy drzwi, nie mam odpowiedniego przyrzadu, by zmierzyc to super dokladnie.

(mierzylem na mojej plycie, A7N8X-Deluxe bez E, ale to przeciez w tym przypadku nie ma znaczenia)

wielkie dzieki :D jeszcze tylko uzbieram kase i smigam po zalmana :D

hehhehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżę nieco temat.

Jakie są wasze doświadczenia w przenoszeniu kompa z tym coolerkiem na płycie. Podobno trzeba zdejmować go. Mój komp jest raczej "mobilny";) i po zalożeniu Zalmanka nie będzie mi się raczej chciało za każdym razem go zdejmować.

Kto wie, niech się wypowie

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Wczoraj zalozylem wlasnie 7000B-Cu. Generalnie coolerek w porzadku, ale mam pewne watpliwosci... Pierwsza sprawa to jest "luzny". Kiedy go przekrecilem o 180 stopni siedzial ladnie, ale "na oko" nie lezal rownolegle do socketu - oczywiscie wszystko na maxa skrecone. Dlatego zostawilem jak jest. Troche mnie to zastanawia... Sprobuje cos pokombinowac z zapinka.

A temp: Wczesniej 45/55 (FalconRockII), teraz 43/48 (1500 rpm). Hmm... Myslalem ze bedzie mniej, przynajmniej w idle. Glosnosc - przy min obrotow rzeczywiscie cichy, ale powyzej 2000 wyraznie slyszalny. No i co mnie najbardziej martwi, to to, ze przy max obrotow cooler dosc mocno drzy, a temperatura spada jedynie o 2-3 stopnie. Hmm...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie ma koszyka na 7700Cu.....

Dobra, juz za dlugo zwlekalem, Pentek jest moj B)

Jeszcze tylko obudowe zmienic musze bo za mala :mur: http://allegro.pl/show_item.php?item=48381333

a potem pentek i cisza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hehe

Pozdro i dziki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie ma koszyka na 7700Cu.....

Dobra, juz za dlugo zwlekalem, Pentek jest moj  B)

Jeszcze tylko obudowe zmienic musze bo za mala  :mur:  1400930[/snapback]

z czego ja wiem to nie ma

a dlaczego budę musisz zmienić, co nie zmieści sie, nie możesz zasiłke na budę położyć

ta buda co z allegro to twoja czy chcesz ją kupić(padło brzydkie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dawno juz tu nikt nie pisał :D

A nie chce zakładać nowego tematu.

Naszła zmiana platformy na 939 i chcę zachować mojego Zalmanka, ale mam pewien problem, nie mam zapinki pod 939 :(

I stąd moja prośba do forumowiczów najlepiej z trójmiasta, jeżeli ktoś ma na zbyciu taką zapinkę to proszę o kontakt, jakoś się dogadamy :)

szadziofczp@tlen.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi