Grimlock Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Pisałem wczoraj przy okazji tematu TT Volcano 7+ vs. V11 vs. X-dream, że w Discotechu już jest Zalman 7000A Cu przystosowany do montażu na Socket A. Trzeba mieć tylko otwory na płycie. Cena nie została ustalona. Wczoraj kupiłem V11, a Zalman 7000A miałem w ręku, był zapakowany w oryginalne pudełko. Niestety na cooler za taką mnie nie stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misanthrope Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 znalazłem recenzję CNPS7000A CU - jest wydajniejszy od V11 na maksymalnych obrotach!! :) nie mogę się doczekać jak go dorwę :D http://www.bit-tech.net/review/235/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 A do tego bezgłośny. Zalman wypuści wersję uniwersalną, która będzie odpowiednio droższa. Niestety cena :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misanthrope Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 rzeczywiście cena jak na AC jest dość wygórowana. Mam cichą nadzieje ze ta uniwersalna wersja CNPS7000 będzie niewiele droższa od poprzedniej :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Pisałem wczoraj przy okazji tematu TT Volcano 7+ vs. V11 vs. X-dream, że w Discotechu już jest Zalman 7000A Cu przystosowany do montażu na Socket A. Trzeba mieć tylko otwory na płycie. Cena nie została ustalona. Wczoraj kupiłem V11, a Zalman 7000A miałem w ręku, był zapakowany w oryginalne pudełko. Niestety na cooler za taką mnie nie stać. Skoro znasz cene to czemu jej nie podajesz?? Ja jestem strasznie ciekaw ile to cudo będzie kosztować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Pisałem wczoraj przy okazji tematu TT Volcano 7+ vs. V11 vs. X-dream, że w Discotechu już jest Zalman 7000A Cu przystosowany do montażu na Socket A. Trzeba mieć tylko otwory na płycie. Cena nie została ustalona. Wczoraj kupiłem V11, a Zalman 7000A miałem w ręku, był zapakowany w oryginalne pudełko. Niestety na cooler za taką mnie nie stać. Skoro znasz cene to czemu jej nie podajesz?? Ja jestem strasznie ciekaw ile to cudo będzie kosztować :) Andrzej z Discotechu mówi, że jest to cena nieoficjalna. Nie chcę nikogo wprowadzać w błąd. Do normalnej ceny 199 zl pewnie będzie trzeba doliczyc parenaście pln. Dla mnie i tak za drogo. Może Discotech zrobi kolejną promocję Zalmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 czyli wyjdzie coś ok. 40 funtów - przygotujcie się tak na 230-240zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 8O 8O 8O Ciekawe czy bedzie wersja Cu-Alu bo wypada tylko o kilka stopni gorzej a tansza o ok 50 zl .. ale to i tak cena bedzie w ok. 200 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 To w koncu jaka bedzie cena tego cuda (i oczywiscie kiedy pojawia sie w tym Discotechu ?? ), bo juz sie nie moge doczekac. Musze w koncu kompa zamowic. Dzisiaj bylem w sklepie i uslyszalem, ze takich rzeczy jak zalman to sprzedaja 1 na pol roku jak dobrze idzie... BTW. ile zaplace np. za przesylke 7000A-Cu i ZM-80A-HP (>1kg ~30zl ??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Co do cen to u naszych zachodnich sasiadow znalazlem wersje 7000A-Cu za: UWAGA! 42 E, czyli ok 180zl. 8O link: http://www.geizhals.at/deutschland/?cat=cp...ucooler&a=58411 Zna ktos jakies mrowy co robia na zachodniej granicy ;) UPDATE: wersje ALCu maja po 32 E czyli 140zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Grimlock zapodaj nieoficjalna cene tego wystawowego Zalmana, bo juz sam nie wiem ile kasy mam na to przeznaczyc. Jestem przygotowany na 230zl, ale boje sie ze bedzie wiecej. Jak bylbys tak uprzejmy, i jesli to nie jest tajemnica handlowa ;) , to rzuc cena :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Grimlock zapodaj nieoficjalna cene tego wystawowego Zalmana, bo juz sam nie wiem ile kasy mam na to przeznaczyc. Jestem przygotowany na 230zl, ale boje sie ze bedzie wiecej. Jak bylbys tak uprzejmy, i jesli to nie jest tajemnica handlowa ;) , to rzuc cena :D Zapytaj Andrzeja: andrzej@discotech.waw.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Dzieki. Dzisiaj napisze. Pisalem tez do 4Max, ale jeszcze sie nikt nie odzywal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Dobra. Dostalem e-maila z 4Max z informacja, ze beda mieli zalmany pod koniec miesiaca, ale cena nie jest jeszcze ustalona :( Ciekawe czy w discotechu beda szybciej :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 na cooling.pl jest juzdostępny.....Kurna jak będzie tak cichy i wydajny to chyba sprzedam swoje wc i go kupie :lol: UPDATE: Ten produkt został dodany do naszego sklepu w dniu: piątek 16 maj, 2003. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 FumFel_20 zapodaj linka, bo chodze po calym sklepie i moge znalezc. Sa tylko te zwykle 7000. Jakos wersju A nie widac. UPDATE: Cooling.pl ma a razie zwykle wersje tych zalmanow (wynika tak z moich podrozy po tym sklepie ;) ). FumFel_20 mowiac, ze zalmany juz sa miales na mysli wersje z A czy bez :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Dzisiaj dzwoniłem do discotechu i zamówiłem ten egzemplarz o którym mówił Grimlock :P W sobote wracam do chaty z wakacji i mam nadzieje że będzie już na mnie zalmanik czekać także w sobote 9.08.2003r. pierwsze testy tego cuda na moim sprzęcie - zobaczymy jak mi pójdzie montarz na mojej płycie :P ale jestem dobrej myśli heheheh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Czekamy z niecierpliwoscia. Tomek24 uwazaj tylko, zebys mial dziury wokol socketa, bo jak zobacza tego zalmana to uciekna (joke ;) ). Jak pamietasz na stronce zalmana twoje mobo jest niekompatybilne 8O Do soboty jeszcze 5 dni :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misanthrope Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 W sobote wracam do chaty z wakacji i mam nadzieje że będzie już na mnie zalmanik czekać także w sobote 9.08.2003r. pierwsze testy tego cuda na moim sprzęcie - zobaczymy jak mi pójdzie montarz na mojej płycie :P ale jestem dobrej myśli hehehehkoniecznie daj znać czy miałeś jakieś problemy z montażem tego zalmanika na Twoim Abicie i jakie bedziesz miał temperatury!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Dowiedzialem sie, ze Zalmanki beda w Discotechu ok. 15-20 sierpnia, a cena nie powinna wzrosnac :!: Andrzej z Discotechu powiedzial, ze jak bedzie wzrost to o max. 5zl, a b. prawdopodobne, ze bedzie promocja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Czekamy z niecierpliwoscia. Tomek24 uwazaj tylko, zebys mial dziury wokol socketa, bo jak zobacza tego zalmana to uciekna (joke ;) ). Jak pamietasz na stronce zalmana twoje mobo jest niekompatybilne 8O Do soboty jeszcze 5 dni :( Dziury mam wokół socketa :) Moim zdaniem Zalman coś pokręcił nie wzioł po uwagę tak naprawdę wersji 2.0 tylko na wyrost przyjeli że jak 1.x nie miała dziurek na zdjęciu na stronie producenta to wersja 2.0 też ich nie ma :) Mam nadzieje że się nie myle i będzie pasować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Miałęm na myśli TEN Panowie mam takie pytanie.Żeby go zamontować trzeba mieć dziurki na mobo.A gdyby tak kupic od Matego tą zapinkę do nukleona jak ktosniema dziurek na mobo to chyba też by było ok przwda :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 jedno mnie zastanawia, mianowicie czy płyta wytrzyma takie obciążenie... podobno maksymalna waga, którą utrzyma socket A max 300g a ten Zalmanik waży 773g :/Kurna, przecierz nie jest dopiety do Socketa tylko do mobo :lol: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Dzieki. Dzisiaj napisze. Pisalem tez do 4Max, ale jeszcze sie nikt nie odzywal. tez do nich pisalem miesiac temu w sprawie wypozyczania sprzetu do testo i sie nie odezwali. Maja chyba gdzies te maile :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 :) Dotarła do mojego domu już przesyłka z DISCOTECHu (w poniedziałek zamawiałem w środę doszła) z Zalmanem :) w sobote wracam jak już mówiłem także będę testować. Ceny nie wiem czy mam podawać czy nie ale podam :P 170zł myśle że to dobra cena :D DISCOTECH LUBIĘ TĄ FIRMĘ BARDZO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 :) Dotarła do mojego domu już przesyłka z DISCOTECHu (w poniedziałek zamawiałem w środę doszła) z Zalmanem :) w sobote wracam jak już mówiłem także będę testować. Ceny nie wiem czy mam podawać czy nie ale podam :P 170zł myśle że to dobra cena :D DISCOTECH LUBIĘ TĄ FIRMĘ BARDZO :) Dawaj testy i nie pierd.....gadaj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 :) Dotarła do mojego domu już przesyłka z DISCOTECHu (w poniedziałek zamawiałem w środę doszła) z Zalmanem :) w sobote wracam jak już mówiłem także będę testować. Ceny nie wiem czy mam podawać czy nie ale podam :P 170zł myśle że to dobra cena :D DISCOTECH LUBIĘ TĄ FIRMĘ BARDZO :) Dawaj testy i nie pierd.....gadaj :Dhmm Kolega Ocipial? :P :twisted: :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 :) Dotarła do mojego domu już przesyłka z DISCOTECHu (w poniedziałek zamawiałem w środę doszła) z Zalmanem :) w sobote wracam jak już mówiłem także będę testować. Ceny nie wiem czy mam podawać czy nie ale podam :P 170zł myśle że to dobra cena :D DISCOTECH LUBIĘ TĄ FIRMĘ BARDZO :) Dawaj testy i nie pierd.....gadaj :Dhmm Kolega Ocipial? :P :twisted: :evil: :evil: :evil: Kolejny który na zartach sie nie zna :?: :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Dobra jestem i zamontowałem to cudo. Troche się napracowałem bo oczywiście nie pasowało jak ulał. Po pierwsze musiałem obwrotnie zamontować dwie dołączone stopki. Po drugie musiałem nie stety upiłować kawałek clipsu bo nie pasowało. Ale jak skończyłem to efekt jest oszałamiający. Otrzymane wyniki są dopiero pierwsze wstępne bo na więcej testów trzeba oczywiście czasu a wam się pali... mi zresztą też ;) Więc tak mamy dzisiaj upał 30C w domu jest równie gorąco. Porównam Zalmana do SPIRE FALCON ROCK II. Testy przeprowadziłem programem CPU STATBILITY TEST v6.0 test CPU WARMING ONLY. Procesor jak w podpisie do tego coppershim, artic silver III, w obudowie 3 wentylatory (razem z zasilaczem wysysające powietrze) 2 zprzodu wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ą i jeden w bocznej klapie wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e. (obudowa zamknięta oczywiście) i wszystkie wentylatory lecą na przelotce zalmana która zmienjsza napięcie na 5V (w zasilaczu też się wolniutko kręci). Zalmana puściłem na maxa (bez fanmate) troche go słychać (Winbond hardware) pokazuje mi 2600-2700 obrotów. TESTY. W spoczynku SPIRE 52C (obudowa 35C) ZALMAN 51C (obudowa 29C) po 5 min. SPIRE - temp ok. 58C (temp. wewnątrz obudowy 35-40C) ZALMAN - ok. 52,5C (temp wewnątrz obudowy 29-30C) po 20min SPIRE - 62C (restart kompa, zwiech i wogle jak dotrwał do tej pory) ZALMAN - ok. 55C (w obudowie 30C) Ten zalman jest rewelacyjny. Po pierwsze nie podgrzewa jak inne coolery temperatury w obudowie. Po drugie jest cichy i bardzo wydajny :) Zapuszczam prime95 i zobaczymy co wyjdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Update Podkręciłem procka na 11.5x211=2427MHz napięcie na 1.8V Temperatura po wygrzewaniu 30min w CPU Stability 55C Prime95 narazie stabilnie śmiga :) Musze powiedzieć że Zalman powalił mnie na kolana :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...