FatboY Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 sorx nie zrozumiałem tresci :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzPoiu Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 oto link http://www.silentmaxx.de/cnps7000cu.php (ceny widzialem nizsze :)) Co do wagi, to wydaje mi sie, ze obciazenie konstruktorzy przewidzieli na sam socket (poczatkowo prawie nikt nie produkowal plyt z otworami wokol socketa). Cooler Mocowany do podstawki (2 sruby) i do plyty 4 sruby + podkladki). Jak nie bedzie sie rzucalo kompem to chyba sie nie urwie... :) Nie do końca przewidzieli mam 7000cu na P4 i w instrukcji napisali że gniazdo intel przewidział na 400g a wentyl waży 755g i jedyna ich sugestia to nie przewozić kompa lub tylko w pozycji poziomej wentylem do góry. Kiedyś miałem Vulcano 7+ na Amd i o tym nie wiedziałem to mi się socket urwał a dokładnie zaczepy jak go wiozłem samochodem. A wszystko przez nasze (nie)dziurawe drogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 No cóż tak czytając te wasze ostatnie posty to najpierw robiłem takie 8O potem się śmiałem a na koniec ręce mi opadły. Szczerze powiem nie wiem co mam wam odpisać. Nie zmierze odległości od socketa (lub od otworów) do kondensatorów bo jest to raczej nie możliwe bez zdjęcia zalmana a robić tego mi się po prostu niechce. Kolega fatboy czemu ty się martwisz o montarz tego coolera skoro zalman uznał że twoja płyta jest kompatybilna. Co do ilości zapinek to macie racje zalman dał [gluteus maximus]. Przecież w moim poprzednim zalmanie (takim tym wachlarzu alucu bodajże cnps 6000 czy jakoś tak) to były dwie zapinki. Mam nadzieję że jak pokaże się na rynku athlon 64 w rosądnej cenie ze wsparciem softwarowym na poziomie (czyli pewnie za rok minimum) to sobie zalman o nas przypomni i zacznie sprzedawać same zapinki jeżeli cooler wogle będzie jeszcze z nim czyli A64 kompatybliny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 A ja mam płyte asus TUSL2-C I celka 1200@1500 dalo by sie przymątować tego zelmana ? podobno socket a ma takie same zapięcia jak 370 (?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Paweł a masz dziury wokol socketa? Bo jak nie to nici z tego przedsiewziecia... BTW nie zElman a zAAAAlman ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Paweł a masz dziury wokol socketa? Bo jak nie to nici z tego przedsiewziecia... BTW nie zElman a zAAAAlman ;) A Ty masz ?? Ale na siriusie piszą ze jest pod socket A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 W moim super 8O ECS-e sa dziury i kuler pasuje. Ale i tak zmieniam kompa, a plyte biore Asusa A7N8X :D Co do siriusa: pisza ze pasuje pod socket A bo plyt z S370 juz nie ma w oficjalnej sprzedazy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 :( koniec mażeń :( czeba będzie pomyśleć o czymś innym ( znowu czeba bądzie myśleć o volcano 11 ) i nieprzespane noce z powodu chałasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Kurna co sie dzieje z tym discotechem :?: Dzisiaj 20, a Zalmana nie widac :( Mial byc miedzy 15 a 20. Chlopcy na prawde sobie z nas jaja robia. Pewnie u siebie w kompach maja juz cisze i tylko czekaja, az lud wyjdzie na ulice ;) Kurna, nie moge sie tego doczekac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Współczucia dla czekających :) ja nie nawidze na nic czekać :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzPoiu Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 W Gdyni w sklepie na dworcu już są oczekiwane zalmany z serii 7000 pod Athlony. Wersje są identyczne jak pod P4 czyli ALCU i CU ceny 169 zł i 199 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 MistrzPoiu ten sklep jest na Glownej czy gdzies indziej :?: Maja moze zalmany na grafike 80A-HP i wentyle zalmana :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzPoiu Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 MistrzPoiu ten sklep jest na Glownej czy gdzies indziej :?: Maja moze zalmany na grafike 80A-HP i wentyle zalmana :?: Mają wszystko do moddingu i OC AC WC jedyny sklep w Gdyni które ma te rzeczy na miejscu.zalmana mają prawie wszystko łącznie z słuchawkami (SIC!!) Gdynia głowna Sklep ADAXa Demo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Dzieki jutro jade obejzec i moze kupie :!: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 The Inquirer pisze że nastąpiła zmiana w dokumentacji procesorów Prescott. Ze zmianą wiąże się dużo większa ilość wydzielanego ciepła, aż ok. 103 W. To zaś spowoduję wiele problemów. Przede wszystkim ocenia się że jest to granica dla konwencjonalnego chłodzenia powietrzem. Coprawda Prescott będzie mógł pracować, będąc chłodzony przez AC, jednak tylko przy naprawde masywnym radiatorze oraz głośnym wentylatorze działającym conajmniej z prędkością 4500 RPM. Ponadto nie wiadomo jeszcze jakie będą wymagania co do zasilacza, jednak z pewnością zwykłe bezfirmowe jednostki o mocy 400W się nie sprawdzą - szczególnie w parze z potężnymi układami graficznymi. Prescott ma wejść na rynek w czwartym kwartale tego roku, oraz być taktowany 3.4 GHz. Z czasem jednak planowane jest wprowadzenie jednostek o wyższym taktowaniu. Czas pokaże jak Prescotty będą się spisywać w naszych domach. Intel chyba specjalnie zaplanował wypuszczenie procesorów w okresie zimowym hehe spox :D zamiast coolera boxowego beda dorzucać najwydajniejsze zestawy WC :wink: heheh nie wróże mu świetlanej przyszłości ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 FatboY nie chce nic mowic, ale bylo dawno... Wiem ze to co wkleiles jest nowe, bo gdzies czytalem, ale nie pamietam. BTW ci kolesie z intela zaczynaja troche przesadzac... Mysla, ze wszyscy beda mieli bude zalmana czy beda trzymac kompa w dzwiekoszczelnym pomieszczeniu :?: 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 FatboY nie chce nic mowic, ale bylo dawno... Wiem ze to co wkleiles jest nowe, bo gdzies czytalem, ale nie pamietam. BTW ci kolesie z intela zaczynaja troche przesadzac... Mysla, ze wszyscy beda mieli bude zalmana czy beda trzymac kompa w dzwiekoszczelnym pomieszczeniu :?: 8O Technika idzie na przod :D, swoja droga to jest smieszne - teraz kompy generuja sporo halasu, a kiedys moja Atari 800XL chodzilo ciszej niz nie jedno WC teraz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Dzisiaj odwiedzilem sklep, ktory polecil MistrzPoiu. Zaopatrzylem sie w 2 zalmany (na NB i GPU), a jutro jade po 7000A-Cu. Byly do wczoraj, bo wszystkie od razu wykupili 8O Tak samo z pasta Ceramique - byla i zostala wymieciona w kilka godzin 8O 8O Ten sklep wymiata - najlepszy komputerowy jaki w zyciu widzialem, a ci goscie ze sklepu doskonale zorientowani. Polecam kazdemu :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Dla wszystkich twierdzących że Zalman nie będzie pasował na socket A proszę o zajżenie do topicu założonego przezemnie, który jest przyklejony w dziale chłodzenie, jest tam napisane w jaki najprostszy sposób sprawić aby zalman pasował na Socket a bez dziurek, czyli np. na takie mobo jak ja mam w podpisie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 a maja jakis sklep netowy? :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 cr4shh mozna zamawiac bez neta, ale oferta jest dosyc stara (ale jest 5% rabatu przy zamawianiu via net). Nie uwzgledniaja nowych dostaw. Rozmawialem dzisiaj z gosciem i mowil, ze beda robili witryne sklepu wiec to tylko kwestia czasu. BTW kupilem ZM-80A-HP za 135zl + znizka (123zl) a w necie jest 119. Najlepsze jest to ze ZM-NB32J kosztuje 45zl (znizka 41).Jedynie przy tym sie zdziwilem - ciut duzo 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 link: http://sklep.adaxland.pl/ Ten sklep to Demo (partner Adaxa i mozna zamawiac via net). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 tam jest tylko ten http://sklep.adaxland.pl/pokazProdukt.asp?Id=406 za 239 ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 cr4shh ten cooler (ver. A of course) kosztuje 199pln. Oficjalna cena. Pisalem juz ze maja stare czesci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Elmer no nareszcie się doczekasz na swój egzemplarz :) Czekam z niecierpliwością na twoje wrażenia i temperatury ofkorse :P Ciekawe czy twoje dziurki na płycie nie pouciekają jak zobaczą ciebie z zalmankiem w dzwiach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_bb Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Jestem właśnie po rozmowie z przedstawicielem Discotechu , Zalmanki leża na magazynie ;) będą na stronce końcem tygodnia :D a mój już do mnie jedzie :twisted: 8) , jak tylko przyjdzie podzielę się wrażeniami no i temp oczywiście :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Dobra w Gdyni juz sa dostepne. Jutro jade po niego, bo lezy jeden dla mnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 ja myslicie odczuje dużą rużnice między moim cnp6000cu a 7000 tylko jak widac mam tego abita nf7 i mam dziurki wokó sketa i jak to jest da sie w koncu go założyc bez żadnych przeróbek cze nie i mam jescze jeden pomyśł jak by dać jeszcze 1 wiatrak na tego 7000 taki na ramieniu od zalmana to 123 coś tam jak myslicie lepiej by to chodziło nie zależy mi na ciszy bo to tylko na specjalne okazje by było na nocke oczywiśćie musi byc ciszaaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzPoiu Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 link: http://sklep.adaxland.pl/ Ten sklep to Demo (partner Adaxa i mozna zamawiac via net). To nie jest ten sklep. W podpisie strony jest adres Wrocław a nie Gdynia. W Demo tyle co wiem jeszcze nie mają strony ale jak mówił kolo to nad nią pracują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_bb Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 No właśnie zamontowałem to cudeńko ... obciąłem zapinkę i założyłem odwrotnie kolorki uchwytów . Temp otoczenia 25 stopni (mieszkam na południu Polski a dzisiaj tutaj jest upał ) Abit NF7-S rev. 2.0 bios 1.4 Athlon 1700+@2300 MHZ ; 1.675 V , buda zamknięta , wentyl z boku wpycha , wentyl z tyłu wypycha powietrze . idle - wejście do windy load - United Devices nieźle wygrzewa VOLCANO 9 (4000 obrotów = głośno ) idle: CPU 41 BUDA 30 load: CPU 50 BUDA 36 ZALMAN (2600 obrotów - bez fan mate - niesłyszalny , słychać tylko wentyl boczny ślizgowy na ok ~3000 obrotów) idle : CPU 33,5 BUDA 25 :!: :!: load : CPU 40,5 BUDA 27 :!: :!: :!: powiem krótko ... jakbym nie zobaczył na własne oczy to bym nie uwierzył :twisted: Zalman rządzi , zdecydowanie mój najlepszy zakup ostatnim czasem i polecam go każdemu . Kosztuję dużo ale jest wart swojej ceny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...