Jump to content
JimmyAndreson

B350 Prime Plus Dziwne zachowanie dysku Nvme?

Recommended Posts

Witam

Mam nadzieję że piszę w dobrym dziale.

Mam problem z dyskiem Nvme, mianowicie z Adatą SX8200 PRO 512Gb.

Dysk ma pracować z płytą ASUS B350 Prime Plus i Ryzenem 1700. Płyta ma wgrany najnowszy bios i wszystko śmiga, wszystko oprócz tego śmiesznego dysku.

Jeżeli włożę dysk (nazwę tak tą adatę) pierwszy raz, włączę komputer to wszystko działa, można zainstalować system i normalnie pracować. Jeżeli wyłączę komputer i znów włączę go (nie uruchom ponownie tylko zwykłe wyłącz i włącz przyciskiem xd) to dysk już nie je https://9apps.ooo/ st wykrywany przez płytę główną i nic nie mogę zrobić. Jedynym co mogę zrobić aby znów działał, to wyciągnąć go z portu M.2 i włożyć znów, wtedy zaczyna ponownie działać do kolejnego wyłączenia i włączenia.

Edited by JimmyAndreson

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oddaj dysk na gwarancję - jest uszkodzony.

Edit : przez 2 lata od czasu zamieszczenia poprzedniego postu to sam powinieneś na to wpaść.?

Edited by TitoBandito

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.