gnz Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Witam ! Wczoraj bawilem sie troszke moim prckiem ostatecznie zostalo na 12x166 Vc=1,557 V => 2400+ Po 5h 30m w torture test - stabilny Temp stala - speedfun 55 C , CPUCool 54,5 C (taka wyskoka bo mam ukruszony rdzen :( ) Co teraz polecacie: 1. Copershim ? jezeli tak to jaki ? na siriusie widzialem jakis za 20zl 2. wiatrka z tylu budy (nie wiem czy da az tyle co bym chcial :P ) jakies 40zl 3. Zmienic srebrnego tytana na Arctic Silver III - 30zl Na wszystko 100 na raz nie wydam ale co bedzie najbardziej oplacalne - jaka kolejnosc ? A moze co innego - tak do 50 zl ? Cholerstwo szlo stabilnie nawet na 2600+ ale juz temp byla przerazajaca :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Wiatrak z tyłu budy na wysokości procka pod zasilaczem powinien obniżyć temp. o jakieś 4 stopnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Wlasnie zapomnialem dodac ze mam przeciz epoxa - czyli temp jest teoretycznie wyzsza :? - to juz prawie 60 C Moge zostawic przy takiej temp. ukruszonego proca ? Kucyk : widze ze masz ten wentyl co ja - na ile masz obrotow puszczony zeby schlodzil Ci Twoje 2950+ :wink: - bo ja wiecej jak 4200 nie daje - nie wysiedzialbym :? No i teraz kolejne pytanie - Ten wentyl z tylu budy doda kilka decybeli w moim pokoju - jaki polecacie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 nawiew z boku budy na wysokosci proca i wyciag z tylu budy na wys proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Kucyk : widze ze masz ten wentyl co ja - na ile masz obrotow puszczony zeby schlodzil Ci Twoje 2950+ :wink: - bo ja wiecej jak 4200 nie daje - nie wysiedzialbym :?Na minimum, bo puszczanie go na więcej obrotów nie ma najmniejszego sensu - temp. spada o 1-2oC a hałas... Ale ja mam w obudowie okno, a w oknie wentyl który wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze do obudowy, a wentyl u góry budy je wyciąga. Bez tego sam cooler na procku nie dał by sobie rady :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...