Skocz do zawartości
gnz

Czym teraz schlodzic procka ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Wczoraj bawilem sie troszke moim prckiem

ostatecznie zostalo na 12x166 Vc=1,557 V => 2400+

Po 5h 30m w torture test - stabilny

Temp stala - speedfun 55 C , CPUCool 54,5 C (taka wyskoka bo mam ukruszony rdzen :( )

Co teraz polecacie:

1. Copershim ? jezeli tak to jaki ? na siriusie widzialem jakis za 20zl

2. wiatrka z tylu budy (nie wiem czy da az tyle co bym chcial :P ) jakies 40zl

3. Zmienic srebrnego tytana na Arctic Silver III - 30zl

Na wszystko 100 na raz nie wydam ale co bedzie najbardziej oplacalne - jaka kolejnosc ?

A moze co innego - tak do 50 zl ?

Cholerstwo szlo stabilnie nawet na 2600+ ale juz temp byla przerazajaca :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie zapomnialem dodac ze mam przeciz epoxa - czyli temp jest teoretycznie wyzsza :? - to juz prawie 60 C

Moge zostawic przy takiej temp. ukruszonego proca ?

Kucyk : widze ze masz ten wentyl co ja - na ile masz obrotow puszczony zeby schlodzil Ci Twoje 2950+ :wink: - bo ja wiecej jak 4200 nie daje - nie wysiedzialbym :?

No i teraz kolejne pytanie - Ten wentyl z tylu budy doda kilka decybeli w moim pokoju - jaki polecacie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kucyk : widze ze masz ten wentyl co ja - na ile masz obrotow puszczony zeby schlodzil Ci Twoje 2950+  :wink:  - bo ja wiecej jak 4200 nie daje - nie wysiedzialbym  :?

Na minimum, bo puszczanie go na więcej obrotów nie ma najmniejszego sensu - temp. spada o 1-2oC a hałas... Ale ja mam w obudowie okno, a w oknie wentyl który wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze do obudowy, a wentyl u góry budy je wyciąga. Bez tego sam cooler na procku nie dał by sobie rady :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...