Mysteques Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 Witam, Z powodu przeprowadzi muszę korzystać teraz z sieci po wifi, nie chcę wiercić przez sufit żeby dostarczyć ethernet do pokoju. Korzystałem sobie z pierwszej karty ale miała ona niskie transfery, więc postanowiłem ją zmienić. Po zakupie archera okazało się, że zasięg wykrywania sieci jest jeszcze mniejszy a transfery nie poszły nic w górę. Jaka może być tego przyczyna? Podpinałem go i pod pcie x1 i pod to pełnowymiarowe. Router z jakiego korzystam to TP-LINK Archer C6, a moja płyta główmna to Asrock fatality x370 gaming x. Łącze internetowe to światłowód 300/30. Pomiędzy routerem a kartą jest jakieś 7m, dwie ściany z betonu komórkowego. Nie posiadam jakiejś zaawansowanej wiedzy na temat sieci, ale z tego co wiem to taka karta z dwiema wzmacniającymi antenami powinna mieć lepszy zasięg sieci niż jakaś stara karta wifi na usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 Opcje są dwie: 1. Jesteś połączony z siecią 2,4 Ghz lub w 5 Ghz używasz kanału tylko do 40 Mhz. 2. Komputer stoi pod biurkiem i ze sciany, która ma 30 cm po skosie robi Ci się 50 cm. Róznica poziomów - daj kompa na biurko i antenami do routera a nie cala budą. Jęsli transfer się podniesie zainwestuj w przedłużacz do anteny i wyciągnij je nad kompa i monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...