luke.popek Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 Cześć wszystkim Mam ogromny dylemat jaki telefon kupić. Oczywiście najchętniej kupiłbym Samsunga S21 ultra. Jednak wydać ponad 5000zł na telefon to już lekka przesada. Chociaż 3000 też nie jest małą kwotą. No ale cóż, nie lubię jak coś się przycina i muli więc, żadne średniaki mnie nie interesują. Moje wymagania: Wyświetlacz: > 6" AMOLED, Super AMOLED lub Dynamic AMOLED Odświeżanie: 120 Hz Obsługa sieci: 5G Ram: >= 8 GB Pojemność: 128 GB (jeżeli obsługuje karty SD), 256 GB Ładowanie: bezprzewodowe (obowiązkowo, modele bez ładowania Qi mnie nie interesują) Głośniki: Stereo Zastanawiam się nad: Samsung Note 10+ 5G Samsung S20+ 5G (S21+ znowu za drogi) Huawei P40 Pro (brak głośników stereo oraz gorszy wyświetlacz od Samsungów, tylko 90Hz ?) lub mate 40 Pro (cena lekko przekracza 3k) Xiaomi mi 11 ( cena 3,4k - przekracza mój budżet) POCO X3 PRO (jak tylko zostanie oficjalnie zaprezentowany i zostanie podana cena) Może ktoś coś doradzi albo poleci jakieś inne telefony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiAWX Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 Oczywiście wiesz że Huawei P40 to brak usług Googla. Jeżeli ci to nie przeszkadza to sam telefon jest super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiAWX Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 Ale nie działa Facebook, Google Play, mapy google, i sporo innych pierdol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke.popek Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 W dniu 12.03.2021 o 15:21, AudiAWX napisał: Ale nie działa Facebook, Google Play, mapy google, i sporo innych pierdol. z tego co wyczytałem to nie ma jakiegoś wielkiego problemu z wgraniem usług google do Huawei. Wystarczy poświęcić kilkanaście minut na całą operację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke.popek Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 W dniu 12.03.2021 o 19:40, Breaky83 napisał: luke.popek pomyśl nad OnePlus 8 Pro 5G, ma chyba wszystko czego potrzebujesz, poczekaj tylko na jakaś promocje lub wyprzedaż i bierz, ewentualnie nowy telefon jak ktoś np kupił w salonie play, orange, t-mobile, ewentualnie używany z gwarancją wyglądający na nowy bez wad, albo ściągnij z zagranicy tam taniej. To moja propozycja. Pozdrawiam ? o dzięki, jakimś cudem nie trafiłem na ten telefon, a spełnia wszystkie moje wymagania 😄 Chyba to będzie najlepszy wybór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke.popek Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 (edytowane) 19 godzin temu, Breaky83 napisał: marand97 to nie jest rewelacyjna cena za ten telefon taki telefon na polskim rynku można mieć za ok 2600 zł przykład: https://blue-phone.pl/pl/p/SAMSUNG-GALAXY-S20-FE-5G-6128GB-dual-SIM-CLOUD-NAVY-PL-dystrybucja/23059395?utm_source=ceneo&utm_medium=referral Pozdrawiam 🙂 Na allegro jest jeszcze taniej. 6 GB/128 GB 2200zł i do tego 20 rat 0% lub 8 GB/256 GB za 2600 Poczytałem trochę o tym modelu i ma podobno częsty problem z czytnikiem linii papilarnych 😕 i czujnikiem światła, który pełni też funkcję czujnika zbliżenia. Edytowane 17 Marca 2021 przez luke.popek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leavanny Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2021 Warto dołożyć i wziąć Mi11 -> https://www.komputronik.pl/product/715810/xiaomi-mi-11-8-256gb-szary-midnight-gray-.html Ja bym trochę poczekał na Twoim miejscu, pewnie trochę z ceny spadnie, a w tej chwili jest w okolicy 3700zł. Spełnia wszystkie Twoje wymagania, do tego dochodzi Ci świetny aparat, bardzo szybkie ładowanie i świetna nakładka MUI na androida. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke.popek Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2021 W dniu 18.03.2021 o 06:42, Leavanny napisał: Warto dołożyć i wziąć Mi11 -> https://www.komputronik.pl/product/715810/xiaomi-mi-11-8-256gb-szary-midnight-gray-.html Ja bym trochę poczekał na Twoim miejscu, pewnie trochę z ceny spadnie, a w tej chwili jest w okolicy 3700zł. Spełnia wszystkie Twoje wymagania, do tego dochodzi Ci świetny aparat, bardzo szybkie ładowanie i świetna nakładka MUI na androida. Czekam do końca miesiąca na wszystkie marcowe premiery smartfonów i zobaczę jak rozwinie się sytuacja 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke.popek Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Koniec końców dokonałem zakupu telefonu. Wybór padł na S21+ 8/256 GB nóweczka za 2850zł z portalu aukcyjnego. Do tego jeszcze mają mi przysłać nowe słuchawki galaxy buds pro. Także, wyszedł idealny zakup. 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...