Skocz do zawartości
Slayer

Mhz Intela=Mhz AMD ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zaznaczam, że nie chodzi mi tu o żadne wojny. Ja zakładam, że odpowiednik Intela może mieć niższy zegar przy tej samej wydajności. Ale czy nie zauważyliście dziwnej rzeczy- podawane wymagania gier, szczególnie tych nowszych opisują przypadki, że zalecany procesor to np. 2 Ghz PIV lub Celeron lub Athalon XP 2 Ghz 8O Nie wydaje się dziwne, że odpowiednik 2.5 Ghz PIV jest stawiany na równi ze słabszym 2 Ghz PIV czy nawet Celeronem? Nie przypuszczam, żeby wykorzystanie jednostki SEE2 dało takiego kopa dla CPU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymagania co do gier dla AMD podawane są w postaci dla laików, czyli w PR (pentium rating), bo takie są oficjalne oznaczenia procków. Im mniejszy zegar tym wydajność AMD większa w stosunku do rzeczywistego zegara. Przy najmocniejszych procach różnica się zaciera, a nawet przewagę zyskuje Intel (ze względu na dopasowanie architektury do prędkości zegara - NetBurst).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zobaczysz doom'a 3 :D moze nie minimalne ale w optymalnych ma 2.5 :D a nim to nie wiem :D

niestety dopiero w przyszlym roku a do tego czasu to wiekszosc i tak pozmienia procki na jakies 3-3,5 ( Ghz lub PR ) wiec bedzie looz na moim zlomie alfa doom3 chodzi nawet przyzwoicie wiec jezeli nic sie nie zmieni bedzie spoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zobaczysz doom'a 3 :D moze nie minimalne ale w optymalnych ma 2.5 :D a nim to nie wiem :D

niestety dopiero w przyszlym roku a do tego czasu to wiekszosc i tak pozmienia procki na jakies 3-3,5 ( Ghz lub PR ) wiec bedzie looz na moim zlomie alfa doom3 chodzi nawet przyzwoicie wiec jezeli nic sie nie zmieni co do wymagan bedzie spoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odbiore to jako komplement  :D  Btw siedze na forum bo pada deszcz

Z wielu postów wynika że ciebie tu nic nie interesuje, tylko wcinasz sie w różne tematy i wprowadzasz haos, my chcemy mieć normalne forum,niepotrzebujemy takich ludzi. Zacznij podchodzić do tego z odrobiną profesionalizmu i zainteresowania.

Cały czas siejesz zamieszanie na forum!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wielu postów wynika że ciebie tu nic nie interesuje, tylko wcinasz sie w różne tematy i wprowadzasz haos, my chcemy mieć normalne forum,niepotrzebujemy takich ludzi. Zacznij podchodzić do tego z odrobiną profesionalizmu i zainteresowania.

CAłkowicie sie z Tobą zgadzam... chociaż każdemu zdarzy sie głupi post... ale przecież nie co drugi...

Tacy użytkownicy forum powinni być jakoś ostrzegani przez moderatorów... :idea:

BTW: nie znacie jakiejś stronki albo ftpka z tym Doomem bo na kazie i emule mam ciach!owe transfery...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CAłkowicie sie z Tobą zgadzam... chociaż każdemu zdarzy sie głupi post... ale przecież nie co drugi...

BTW: nie znacie jakiejś stronki albo ftpka z tym Doomem bo na kazie i emule mam <font color="#FF0000">[ciach!]</font> transfery...

siciagnij najnosza kazza (ja mam z www.underpl.org) mozesz wymusic transwer takim akceleratorem ja ustawilem 30 Kb i tyle lecialo ...

ps. co do tych glupich postow ... to popieraw was w 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW: nie znacie jakiejś stronki albo ftpka z tym Doomem bo na kazie i emule mam <font color="#FF0000">[ciach!]</font> transfery...

NIerozumiem... czy pytanie poco grac w dooma jest glupie?? Dobrze ze nienapisaliscie mi zebym poszukal odpowiedzi w tematach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...