jackkpl Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Za jakies pol godziny kurier powinien mi dostarczyc mala paczuszke z p4 2 ghz na steppingu C1. Jest to jeden z najnizej taktowanych C1 , niezla perelka byl 1.8 C1. CI co sie interesuja tematem, napewno pamietaja, jak dobrze sie 1.8 C1 krecily. Fotki moze i beda, ale marnej jakosci. Najwazniejsze beda wyniki OC i napiecie.............. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 No to będzie ciekawie :P ile zapłaciłeś za procka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 oka, paczka doszla, procek kosztowal mnie 400 zl. narazie ustawilem go na domyslne 2 ghz . 1.525 volta. Cos mialem male problemy z uruchomieniem (z radiatorem zalozonym nie startowal, bez radiatora startowal). Wyjalem sprzez z obudowy zeby nie bylo niepotrzebnych czynnikow utrudniajacych. Stepping procesota to sl6GQ MaLAY. na overlockers te serie chodza na 3 ghz przy 1.55 vcore. Zaraz sprawdzymy co to cudenko potrafi :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 NO to juz mozna powiedziec ze chrzest przeszedl. Pierwszy zwis....... 125x20/1,425 vcore (rzeczywiste 1.38). Drugie przejscie sandry i............... powiesil sie :-/. Liczylem ze bedzie troche lepiej. lece dalej do testow :-). Narazie tylko procek bedzie meczony , jak dostane ramy (leca do mnie twinmosy 333 mhz mtec .....60D) to porobimy 3dmarki 2001 (niestety tylko gf3ti200 na pokladzie, ale przy dobrych wiatrach 11 k powinno byc ;-)). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Okay, po drobnych problemach procesor ruszyl na 133x20/1.55 vcore (rzeczywiste 1.5 v). Cos czuje ze rewelacja to nie bedzie :-/. A myslalem , ze 3 ghz sa w zasiegu............ No coz , lecimy dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Oka, teraz testuje 3dmarki 2001 , proc 2,7 ghz vcore 1,625 !! (rzeczywiste lata miedzy 1,6 a 1,52 ) <- chyba bede musial zmienic mobo, bo ten epox strasznie chwieje mi napieciami. Moze wybiore sie do kolegi, ma abit-a bd7-2. SPrawdzimy czy ten procek wiecej pociagnie. Memorki twinmosa czekaja juz na poczcie, tylko po nie pojechac. Kolo 16 bede spowrotem, dam znac co i jak.......... Narazie znowu zawod (kupujac 1.6A liczylem na 2.5 ghz a tu zonk, kupujac tego liczylem na 3 ghz, a tutaj 2,7 z trudem :-/). No coz, takie zycie............... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 no i chyba mam kolejna porazke............albo moze moje wymagania co do sprzetu sa zawyrzone........ Procek chodzi bez podnoszenia napiecia do 2.6 ghz. Przy tym stabilizatory kolo socketa sa straaaaasznie gorace, nie wiem czy to moze miec wplyw na stabilnosc, ale chyba taka ilosc ciepla przez nie wydzielana oznacza, ze nie byly projektowane do takich pradow . Zaraz zapuszcze kilka markow,ale niestety procek to niewypal. A juz myslalem, ze troche sensacji wniose w szeregi tweakowcow ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Oj coś słabo ci biega. Mój na napięciu 1,485(tyle w biosie ustawione) działa bez najmniejszego problemy na 2,7Ghz. Do 2,9Ghz potrzebne już 1,645V. Ale mi i tak wystarczy 2,7-to i tak na zaniżonym Vcore. Mój jest na steppingu C i oznaczenia to SL6SN i Philiphines Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 hej AK47 . niestety nie sam proc przesadza o mozliwosciach oc. WLasnie zdalem sobie sprawe, jak stracznie kiepsko nadaje sie do tego moje mobo. Przy 2.7 ghz czyli 135 fsb pamieci synchronicznie 2-2-2-7 timingi memtest wykrywa bledy. natomiast obecnie 125 mhz fsb , memorki na 166 mhz 2-2-2-7 zero bledow. Przy okazji te dziwne 4 czarne czesci na MOBO kolo socketu grzeja sie niemilosiernie. Napisz mi prosze jak spisuje sie twoje mobo, wlasnie zbieram na asusa p4p800. Napisz cyz sa z tym jakies problemy. Moze zapodaj linka do 3dmarka 2k1 :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 tak dla jasnosci te 4 czarne czesci to mosfety :D :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 mosfety, czyli po prostu tranzystorki , probowalem na nie jakos zamocowac radiatorki, ale nie mialem czym tego przykleic........ A gorace byly na tyle, ze 2 sekundy i paluch bolal, nie wiem ile to moze byc, z 70 stopni chyba ...... Moim zdaniem to mobo daje wyrazne znaki, ze wiecej juz nie chce ;-). Pozbieramy na asusa p4p800.................. ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 hej AK47 . niestety nie sam proc przesadza o mozliwosciach oc. WLasnie zdalem sobie sprawe, jak stracznie kiepsko nadaje sie do tego moje mobo. Przy 2.7 ghz czyli 135 fsb pamieci synchronicznie 2-2-2-7 timingi memtest wykrywa bledy. natomiast obecnie 125 mhz fsb , memorki na 166 mhz 2-2-2-7 zero bledow. Przy okazji te dziwne 4 czarne czesci na MOBO kolo socketu grzeja sie niemilosiernie. Napisz mi prosze jak spisuje sie twoje mobo, wlasnie zbieram na asusa p4p800. Napisz cyz sa z tym jakies problemy. Moze zapodaj linka do 3dmarka 2k1 :-) lynk-proszę bardzo:http://service.futuremark.com/compare?2k1=6774888 wiem, że słabo ale w poniedziałek dojdzie do mnie TT Giant II na grafę i wtedy więcej wykręcą ją. Ustawi wyższe timingi np 2,5-3-3-8 i wtedy kręć procka. Moje przy fsb160 działają na 400mhz przy timingach 2-3-3-6 na napięciu 2,55V. Te 4 czarne części to Mofsety-odpowiedziałne są za napięcia na procku, załóż na nie radiatory, bo procek będzie niestabilny. U mnie żadnych radiatorków nie potrzeba. Problemów z tą płytką nie mam najmniejszych. Wogóle nie ma się do czego przyczepić, nigdy mi się nie zawiesiła(no raz przy 3,0Ghz...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Ladny wynik jak na gf3ti200, ponad 11K. Kurde, podjaralem sie i jutro lece po p4p800 ;-). Jak tylko uda mi sie zmontowac to cacko i zapodac procka na 2.7-2.8 ghz to zrobimy kilka benchow. Juz tyle kasy w kompa wywalilem ze w koncu musi zadzialac tak jak ja mu kaze ;-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Ladny wynik jak na gf3ti200, ponad 11K. Kurde, podjaralem sie i jutro lece po p4p800 ;-). Jak tylko uda mi sie zmontowac to cacko i zapodac procka na 2.7-2.8 ghz to zrobimy kilka benchow. Juz tyle kasy w kompa wywalilem ze w koncu musi zadzialac tak jak ja mu kaze ;-). Jeżeli w sklepie nie mieliby akurat asusa, to abosutnie NIE KUPUJ płytki MSI Neo2 na 865PE - niestabilna, dźwięk często na niej zawiesza komputer, jednym zdaniem:o kant dup.y obić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 hej AK47 , czy do tego asusa p4p800 non-deluxe tez jest ten biosik co troche polepsza wydajnosc pamieci?? Bo ja cyztalem recenzje tylko do wersji deluxe...... dzienks za odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 hej AK47 , czy do tego asusa p4p800 non-deluxe tez jest ten biosik co troche polepsza wydajnosc pamieci?? Bo ja cyztalem recenzje tylko do wersji deluxe...... dzienks za odpowiedz Oczywiście, ż jest. I nawet na mojej płycie działa(testowałem z p4 2,4 fsb800). To się nazywa jakoś memory acceleration cośtam. Aha, mały update:doszedłem już do 3Ghz na boxowym coolerku! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 no to kondongratulejszons!! Czekam na linka do marka 2k1 na tych 3 ghz. Moje stare mobo wlasnie siedzi na aukcji. Jak je opchne i kase dostane to ........ asusp4p800, albo moze abit is7-g ale to jescze zobacze :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 no to kondongratulejszons!! Czekam na linka do marka 2k1 na tych 3 ghz. Moje stare mobo wlasnie siedzi na aukcji. Jak je opchne i kase dostane to ........ asusp4p800, albo moze abit is7-g ale to jescze zobacze :-) no i niestety, ale żeby mieć te 3Ghz musiałem podnieść napięcie do 1,725, niestety procek osiąga 60*C a ja się boję, bo hwarki na niego nie mam. Mogę ci dać link do 2,91Ghz. Przy tej częstotliwości wystarcza mu 1,6 Vcore. Niestety musiałem obniżyć timingi i wynik jest praktycznie identyczny: eh, nie byłem wtedy na orbie ale zaraz specjalnie dla ciebie zrobię benchmark na 2,9Ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 okay ,czekam na linka z 2.91 ghz. Niestety takie napiecia i taki zegar musza wydzielac troche ciepla, jakbys mogl napisz mi jak waha ci sie vcore (jakis monitor pod winde zapodaj i dawaj mu na zmiane obciazenie procka i idle). moja plyta niestety z tym vcore wariuje, lata jak glupie, szyna 12 voltow nieznacznie sie podnosi, takze to ewidentnie slabo zaprojektowany model........... moze kolo wtorku bede mial nowe mobo........ wtedy se potestuje ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 ja na swoim b0 zrobilem 2.92, ale juz chlodzilem go woda chlodzona lodem. stabilnie chodzi tak jak jest w podpisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 okay ,czekam na linka z 2.91 ghz. Niestety takie napiecia i taki zegar musza wydzielac troche ciepla, jakbys mogl napisz mi jak waha ci sie vcore (jakis monitor pod winde zapodaj i dawaj mu na zmiane obciazenie procka i idle). moja plyta niestety z tym vcore wariuje, lata jak glupie, szyna 12 voltow nieznacznie sie podnosi, takze to ewidentnie slabo zaprojektowany model........... moze kolo wtorku bede mial nowe mobo........ wtedy se potestuje ;-) to jak, bierzesz asusa p4p800? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 No specjalnie zrobiłem benchamrk na 2,9Ghz : http://service.futuremark.com/compare?2k1=6810987 jest lepiej. Jestem już 11 na świecie w kategorii tylko ti200 i tylko pentium4!!!! Ale ja chcę być w pierwzsej dziesiątce. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Skad wiesz ze jestes 11 na swiecie ? Jak to sprawdzasz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Skad wiesz ze jestes 11 na swiecie ? Jak to sprawdzasz ? na stornie O.R.B.'a po prawej stronie masz : search & compare. Tam zaznaczasz 3dmark2001, CPU:pentium4 i Graphic chipset: ti200. I nie zapomnij ustawić only one project/user Wtedy zobaczysz nie na jedenastej pozycji. Mój mail: jendri6@wp.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 No to wrzucę wam mój wyniczek...Trochę dawno to było...no top jadę na 18*166MHz...tylko kurcze w te ostanie upały trochę mi się grzeje (48 stopni idle i 58-60 stress - w każdym razie nie zwalnia na razie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 gratuluje!! 2.9 ghz na B0 , i tobie JOSHUA i koledze M79. jutro na 100% jade do sklepu po asusa p4p800. Jesli bedzie na magazynie , to biore od reki. Zobaczymy czy 11 k w 3dmarku na moim ti pociagne :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 gratuluje!! 2.9 ghz na B0 , i tobie JOSHUA i koledze M79. jutro na 100% jade do sklepu po asusa p4p800. Jesli bedzie na magazynie , to biore od reki. Zobaczymy czy 11 k w 3dmarku na moim ti pociagne :-) 11k w marku masz jak w banku. Oczywiście proca musisz mieć minimum 2,6Ghz! JOSHUA >> ja jakim napięciu Ci ten procek biega na 3Ghz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Hmmm dla P4 2.4/533 3ghz to małe piwo - miałem takiego co chodził bez problemów na 3.2GHz. 2.4/800 chodzi juz trochę ciekawiej ;) ale 3.5GHz nie jest do końca stabilne :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 hoho, widze ze topic "recenzja nie wypal" przerodzil sie w pokaz mozliwosci sprzetu. Uprzedzajac juz fakty, moj p4 2gh C1 wczoraj byl testowany przez godzinke u kolegi. 2.8 ghz i meczylismy go wszystkim czym dalo rade. chodzil stabilnie (nic nie zwisnelo), tylko ze szyna 12 volotw spadala mu do 11,40!!!!! Mimo to nic sie nie wieszalo. Takze licze na cos blizej 3 ghz na nowym mobo.................za kilka godzin mobo prawdopodobnie bedzie juz u mnie lezalo i kwiczalo, bo wycisne ze niego ostatnie soki :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Tak przy okazji tego topicu od razu spytam jak jest z tym PAT-em pod p4p800. Wlasnie dzisiaj na niej postawilem system i jest taki zonk, ze przy 2.66 ghz , czyli fsb 133 mhz dual channel (pat jest domyslnie wlaczony na kazdym 865pe przy 133 fsb) mam 10600 w 3dmarku , natomiast na 2.76 ghz mam 10400 !!. oczywiscie w biosie jedyne co zmienialem to szyne ze 133 na 138. Troche dziwne......... Procek niestety nie jest rewelacyjny............ 2.8 ghz to szczyt jego mozliwosci......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...