Skocz do zawartości
jackkpl

Pentium 4 2 ghz C1- malutka recenja online

Rekomendowane odpowiedzi

gratuluje!! 2.9 ghz na B0 , i tobie JOSHUA i koledze M79. jutro na 100% jade do sklepu po asusa p4p800. Jesli bedzie na magazynie , to biore od reki. Zobaczymy czy 11 k w 3dmarku na moim ti pociagne :-)

11k w marku masz jak w banku. Oczywiście proca musisz mieć minimum 2,6Ghz!

JOSHUA >> ja jakim napięciu Ci ten procek biega na 3Ghz?

A przy takim:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja mam do was pytanko chłopaki co lepiej kupić 2,4GHz/533 czy Bartona 2500+? Możecie zapodać wyniki benchmarków?? Będę wdzięczny bo bardzo mnie to interesuje czy lepiej iść dalej w strone Amd czy Intel. Jackkpl gdzie kupiłeś tego proca za 400zł?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja mam do was pytanko chłopaki co lepiej kupić 2,4GHz/533 czy Bartona 2500+? Możecie zapodać wyniki benchmarków?? Będę wdzięczny bo bardzo mnie to interesuje czy lepiej iść dalej w strone Amd czy Intel. Jackkpl gdzie kupiłeś tego proca za 400zł?

Pozdrawiam

powiem krotko............jesli chodzi o wydajnosc/ceny to tylko amd. jesli natomiast stac cie na zakup pozadnego p4 z odpowiednim mobo i dobrymi ramami......... zaden amd nie podskoczy (przynajmniej narazie............ nie mowie o tych amd-kach, ktore sa chlodzone do -80 stopni i chodza na 2.6 ghz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesiądź się na Pentiawkę a zobaczysz jak komp powinien chodzić...

polemizowalbym :wink:

HEHE VIP trzymajmy się razem ...

Zebrała się silna grupa demagogów ...

hehe,no pewnie ze tak.Nie damy sie jakiemus obsikanemu intelowi :lol: (uuu zaraz bedze wojna)

zartowalem,intel wcale nie jest obsikany.....drogi ale nie obsikany ,o tak :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hiehie, kto wie, moze niektore "szczesliwe" sztuki intela zostaly obsikane (ale to lezalo w zakresie obowiazkow wlasciciela ;-) ). Niestety, doszlo do takiego paradoksu z prockami ze amd sprzedaje je niewiele zarabiajac .............. pograza sie w dlugach, ale uzytkownik moze za marne pieniadze miec wypasiony sprzet. Na dzien dzisiejszy nie ma innej alternatywy jak amd (chyba ze ktos ma ponad 1000 zl na mobo i procka......... :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesiądź się na Pentiawkę a zobaczysz ile komp nie powinien kosztowac.AMD=Intel w wydajnosci.W cenie sam sobie odpowiedz...

Co do ceny calego zestawu to przy 4000 zl za kompa , albo nawet 2500 zl roznica w cenie miedzy amd (1.7+ + mobo nf2) , a intelem (865pe + 2.4 gh HT) nie jest az taka straszna. amd + nf 2 kosztuje jakies 700 zl , a p4 + mobo jakies 1400 zl. biorac pod uwage , co oferuje taki nowy p4 to moze byc ciekawa propozycja......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesiądź się na Pentiawkę a zobaczysz ile komp nie powinien kosztowac.AMD=Intel w wydajnosci.W cenie sam sobie odpowiedz...

Co do ceny calego zestawu to przy 4000 zl za kompa , albo nawet 2500 zl roznica w cenie miedzy amd (1.7+ + mobo nf2) , a intelem (865pe + 2.4 gh HT) nie jest az taka straszna. amd + nf 2 kosztuje jakies 700 zl , a p4 + mobo jakies 1400 zl. biorac pod uwage , co oferuje taki nowy p4 to moze byc ciekawa propozycja......
Wedlug mnie te 700pln mozna dorzucic do monitora LCD,porzadny zestaw bezprzewodowy klawiatura+mysz Logiego,dobry zestaw glosnikowy...wybor jest spory.Jesli jednak 700pln jest wart HT,niezniszczalnosc procesora lub jesli jest uzywany do programow wymagajacych wysokiego zegara to wybor nalezy do Ciebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co takiego oferuje nowy P4? 8O HT????? IMHO to za 700zeta naprawdę nie warto tego kupować. Poza tym wkurza (delikatnie mówiąc) mnie polityka Intela, który ma ponad 80% rynku, a tak naprawdę nie robi takich rewelacyjnych procy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , panowie !! Za swojego procka rok temu zapłaciłem praktycznie tyle samo ile teraz kosztuje w Polsce (kupiłem w Czechach).Dzięki AMD mój proc nie stracił na wartości bo Athlony długo nie były w stanie pokonać PIV 3,06GHz i Intel nie musiał robić nic aby wprowadzać nowe szybsze procesory (czyli spokojnie zarabiał pieniążki - część z nich przeznaczając na pewno na rozwój technologii).Przerabiałem dwa Athlony Palomino XP1700+ na płytach KT266A (Soltek , LuckyStar , Asus). Niby wszystko działało ale po dwóch trzech tygodniach zaczynały się hocki-klocki (błedy krytyczne. Proce kręciły się nawet nieźle jak na Palomino ale było to podkręcanie chwilowe czyli uzyskałem wynik , zrobiłem screen i... z powrotem do częstotliwości nominalnej bo BSOD-y , wywalanie w grach itp..Tę historię zmienił XP1700+ JUHB... coś tam - sądząc po postach na tym forum , ale ja już nie chciałem ryzykować. Mam stabilne 3GHz (prawie ) :wink: i to mi w zupełności wystarczy a coś co cięzko opisać "czyli lekkość pracy windy jest nieporównywalna do platformy AMD. Ktoś kiedyś pisał , że windy są optymalizowane pod Intele i coś w tym jest. Jak czytam problemy ludzi , którzy pokupili płyty na nForce2 to nabieram przekonania , że nic się nie zmieniło w tym temacie. Pokażcie mi tyle postów o problemach z PIV i platformą Intela !! I nie piszcie , że PIV jest mniej i dla tego nie ma problemów....Poza tym proponuje wypełnić wszystkie sloty PCI na dowolnej platformie AMD (tak jak u mnie na Intelu) i wtedy pogadamy o stabilości. Grafa + proc + zintegrowane audio - ROCK STABLE !!!! Buhahaha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...