jasiek Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 jak mylicie gdzie ustawic nagrzewnice przed czy po zbiorniku z 19l wody ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 ja mam ustawione po czyli -> pompka w zbiorniku -> nagrzewnica -> blok -> zbiornik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Najlepiej za blokiem, a przed zbiornikiem i pompka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 a mozecie jakos to uzasadnic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 a mozecie jakos to uzasadnic ?bylo o tym juz z xxx topikow!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 przed blokiem wodnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 ja mam przed blokiem bo wtedy do bloku idzie najlimniejsza woda :) - wystarczajace uzasadnienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Zajrzyj na strone Mate'a. Tam jest opis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 a ja mysle, ze po bloku /ze wzgl na zywotnosc pompki/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 a ja mysle, ze po bloku /ze wzgl na zywotnosc pompki/ Ja wiem, że są dwie "szkoły" umieszczania nagrzewnicy - przed lub za zbiornikiem i są różne argumenty, ale argumentu ŻYWOTNOŚĆ POMPKI jeszcze nie słyszałem 8O 8O 8O Możesz to przybliżyć??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 moj eheimik ma chyba 30*C max srodowiska pracy teraz w lecie mam w ukladzie 45*C i biedaczka jest cala goraca :) Na chloopski rozum to musi ukrucic zywotnosc pompki Po jakims mozna sie pozegnac z jakims szitem za 50 zeta ale nie z Panem Eheimem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 a ja mysle, ze po bloku /ze wzgl na zywotnosc pompki/ Ja wiem, że są dwie "szkoły" umieszczania nagrzewnicy - przed lub za zbiornikiem i są różne argumenty, ale argumentu ŻYWOTNOŚĆ POMPKI jeszcze nie słyszałem 8O 8O 8O Możesz to przybliżyć??? pompka wieczna nie bedziie - zawsze moze ja przeciez szlag trafic - to przeciiez normalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 a ja mysle, ze po bloku /ze wzgl na zywotnosc pompki/ Ja wiem, że są dwie "szkoły" umieszczania nagrzewnicy - przed lub za zbiornikiem i są różne argumenty, ale argumentu ŻYWOTNOŚĆ POMPKI jeszcze nie słyszałem 8O 8O 8O Możesz to przybliżyć??? pompka wieczna nie bedziie - zawsze moze ja przeciez szlag trafic - to przeciiez normalne No zgadzam się, ale ciekawe jaka będzie różnica w żywotności pompki jeśli będzie pracować w temperaturach różniących się o 3-5 stopni??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 ale napewno bedzie :) czym pozniej 200+ zeta pojdzie sie kochac tym lepiej ajt? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 a ja mysle, ze po bloku /ze wzgl na zywotnosc pompki/ Ja wiem, że są dwie "szkoły" umieszczania nagrzewnicy - przed lub za zbiornikiem i są różne argumenty, ale argumentu ŻYWOTNOŚĆ POMPKI jeszcze nie słyszałem 8O 8O 8O Możesz to przybliżyć??? pompka wieczna nie bedziie - zawsze moze ja przeciez szlag trafic - to przeciiez normalne No zgadzam się, ale ciekawe jaka będzie różnica w żywotności pompki jeśli będzie pracować w temperaturach różniących się o 3-5 stopni??? jak wszystko wypali to ja np. bede potrzebowal nielej pompki ktora bedzie chodzic w jakis 5*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 ja mam nagrzewnice za zbiornikem ponieważ iż gdyż oraz że zbirnik mam w budzie (cieplejsze powietrze) i ogrzewalo by mi spowrotem wode. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 dlatego nie mam zbiornika :D minusem jest mala pojemnosc ukladu - jakis litr moze deczko wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...