Jary30 Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2023 Witam wszystkich, wrócę do tematu ponieważ mam identyczny problem z uruchomieniem "zimnego komputera" czyli kiedy próbuje uruchomić komputer po nocy nie ma reakcji na przycisk power niezależnie czy listwa zasilająca była wyłączona, czy załączona. Choć w sytuacji kiedy listwa była wyłączona występuje to znacznie częściej, wręcz 90% pewności że komputer uruchomi się z opóźnieniem lub dopiero po kilku próbach, Co istotne płyta główna jest identyczna jak w opisie wyżej czyli MSI MPG Z490 Gaming Plus, nowy zasilacz Seasonic Focus FX-750. Ponieważ to zachowanie komputera jest bardzo irytujące i podejrzane chciałbym to reklamować tylko do końca nie mam pewności czy płytę, czy zasilacz? Z wiązku z tym mam pytanie do autora wątku. jak zakończyły się twoje problemy z tym zestawem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdg Opublikowano 3 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2023 (edytowane) Na początku chciałbym wszystkim bardzo podziękować za pomoc! 🙂 W dniu 1.02.2023 o 13:18, Jary30 napisał: Witam wszystkich, wrócę do tematu ponieważ mam identyczny problem z uruchomieniem "zimnego komputera" czyli kiedy próbuje uruchomić komputer po nocy nie ma reakcji na przycisk power niezależnie czy listwa zasilająca była wyłączona, czy załączona. Choć w sytuacji kiedy listwa była wyłączona występuje to znacznie częściej, wręcz 90% pewności że komputer uruchomi się z opóźnieniem lub dopiero po kilku próbach, Co istotne płyta główna jest identyczna jak w opisie wyżej czyli MSI MPG Z490 Gaming Plus, nowy zasilacz Seasonic Focus FX-750. Ponieważ to zachowanie komputera jest bardzo irytujące i podejrzane chciałbym to reklamować tylko do końca nie mam pewności czy płytę, czy zasilacz? Z wiązku z tym mam pytanie do autora wątku. jak zakończyły się twoje problemy z tym zestawem? Wypadło mi z głowy, już dawno miałem dać znać, co i jak. Następnym krokiem, który podjąłem, a nie wspomniałem o nim tutaj, było zamówienie nowego zasilacza, żeby wykluczyć problem z zasilaniem w 100%. Nic się po tym nie zmieniło, więc go odesłałem do sklepu. Z tego, co pamiętam, jakiś czas później wyszła aktualizacja biosu MOBO, zaktualizowałem go i problem się rozwiązał, a może naprawiło się po usunięciu MSI Center, czy jakiegoś innego ich programu, nie pamiętam teraz dokładnie. Edytowane 3 Listopada 2023 przez mdg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...