DewoIf Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 Witam, pierwsze to corsair vengeance, drugie to xpg spectrix D60 możliwe zejście do cl16 przy xpg, przy vengeance słabiutko fes.Xpg będzie lepszym wyborem przyszłościowo, ale teraźniejszym nie, bo kiedyś moge dokupić kolejne 2 kości. Teraz za to vengeance lepsze bo 32 gb. Co wy o tym myślicie? Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 Jaka reszta zestawu? Amd nie lubi więcej niż 3733 mhz, bo później wchodzi na tryb asynchroniczny i takie ramy i tak mają słabą wydajność. Jakie zastosowanie? Gry lubią wysokie megaherce przy niskim cl, programom to wisi. Generalnie obsadzanie 4 slotów ramem często wiąże się z różnymi problemami, brakiem stabilności, brakiem ich oc itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DewoIf Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 Jaka reszta zestawu? Amd nie lubi więcej niż 3733 mhz, bo później wchodzi na tryb asynchroniczny i takie ramy i tak mają słabą wydajność.Jakie zastosowanie? Gry lubią wysokie megaherce przy niskim cl, programom to wisi.Generalnie obsadzanie 4 slotów ramem często wiąże się z różnymi problemami, brakiem stabilności, brakiem ich oc itp.Zastosowanie wszystko, Intel 11 gen. Podzespoły są z wysokiej półki. Sent from my Mi 9T Pro using TapatalkJaka reszta zestawu? Amd nie lubi więcej niż 3733 mhz, bo później wchodzi na tryb asynchroniczny i takie ramy i tak mają słabą wydajność.Jakie zastosowanie? Gry lubią wysokie megaherce przy niskim cl, programom to wisi.Generalnie obsadzanie 4 slotów ramem często wiąże się z różnymi problemami, brakiem stabilności, brakiem ich oc itp.Wolałbym vengeance bo będą fajnie działać z iCUE tylko czy 3200 mhz nie będzie przyszłościowo za mało? Zawsze można te 3200 cl16 przerobić na 3600 cl18Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 Miałem te kości i poszły tylko na 3466 MHz. Ogólnie słabo z OC w tych pamięciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DewoIf Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 Miałem te kości i poszły tylko na 3466 MHz. Ogólnie słabo z OC w tych pamięciach. Czemu się ich pozbyłeś? Uważasz że 3200 to za mało? Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr83 Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 (edytowane) Ram 3200 bedzie hamowal wydajnosc w grach w miejscach procesorowych, 4133 to juz rozsadna szybkosc, ale cl 19 to bardzo slabo, cene widze za nie okolo 750+- zł ? Przy cl 19 to one w grach wcale nie musza byc szybkie od tanich 3600 z malym OC do cl 16 takich jak moje, za ktore dalem 340 zl 😉 1 punkt CL w wielu grach to rownowartosc 200MHz taktowania, gry nie lubia opoznien. Edytowane 21 Marca 2021 przez tyr83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DewoIf Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 Ram 3200 bedzie hamowal wydajnosc w grach w miejscach procesorowych, 4133 to juz rozsadna szybkosc, ale cl 19 to bardzo slabo, cene widze za nie okolo 750+- zł ? Przy cl 19 to one w grach wcale nie musza byc szybkie od tanich 3600 z malym OC do cl 16 takich jak moje, za ktore dalem 340 zl To cl 19 bez problemu można podkręcić na cl16 Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr83 Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 Teraz, DewoIf napisał: To cl 19 bez problemu można podkręcić na cl16 Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 4133 cl 16 to juz calkiem fajny ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DewoIf Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2021 On 3/21/2021 at 8:38 AM, wysio said: Miałem te kości i poszły tylko na 3466 MHz. Ogólnie słabo z OC w tych pamięciach. Ale zmieniając timingi czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2021 (edytowane) Oczywiście. Bardzo słabe pamięci do OC. Sprzedałem je i kupiłem Crucial i dopiero mogłem się pobawić i osiągnąć zamierzony cel, czyli 3600Mhz. Edytowane 24 Marca 2021 przez wysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...