Astec Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 Zastnawiam się nad wyborem procesora do gier w full HD. Jakie są korzyści z dwóch dodatkowych rdzeni w 3700X w przeciwieństwie do 5600X? Czytałem różne fora i spotkałem się z opiniami, że 3700X lepiej się zestarzeje bo ma dwa rdzenie więcej i z upływem czasu będzie zyskiwał. Podobno pojawią się gdy które zaczną wykorzystać 8 rdzeni - 16 wątków i wtedy Ryzen 7 będzie wydajniejszy od 5. Dodatkowo niebawem ma mieć miejsce początek końca 6 rdzeniowych procesorów, tak jak to miało miejsce z 4/4 i według niektórych kupno takiego procesora to zły wybór. Ile jest w tym prawdy nie wiem. Dlatego zwracam się do Was z tym pytaniem: który procesor będzie lepszy 5600X czy 3700X? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 Do gier zdecydowanie 5600X. Czuję, że premiera RL może wymusić ruchu cenowe u AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrionSun Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 im większa rozdzielczość tym mniej liczy się CPU a bardziej GPU, dlatego 2 dodatkowe rdzenie nie wiele wnoszą jeśli chodzi o gry, do tego 5600x lepszy w 1 wątku właśnie oglądałem ten kanał youtube co kolega wkleił wyżej tylko z 10600k i 5 3600 10600k pobił 3700x i miał mniej więcej tyle samo fps co 5 3600, pomimo tego, że jest prawie 2 razy droższy od obu wnioski wyciągnij sam Godzinę temu, radiergummi napisał: Do gier zdecydowanie 5600X. Czuję, że premiera RL może wymusić ruchu cenowe u AMD. z tego co ja widzę to właśnie nie za bardzo, 11stki są trochę tańsze niż amd a dosyć sporo droższe niż 10, na ten moment pytanie jaka będzie ich wydajność ? lepsze od amd czy na równi, biorąc pod uwagę ceny mobo to się zrównają z amd jeśli ta sama wydajność, jeśli będą szybsze od amd dopiero wtedy, amd może coś zrobi bo intel będzie lepszą opcją w porównywalnej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...