lemosv Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2021 Witam, moje życie się trochę zmieniło muszę przerzucić sie ma bardziej mobilny tryb. Potrzebuje laptopa do pracy glownie w Adobe Ps, Ai oraz blender. Dotychczas korzystalem ze stacjonarki i7700k oraz Rtx 2060s. Chcialbym cos na podobnym lub wyzszym wydajnościowo poziomie lub wyzszym (o ile jest to mozliwe). Nie chciałbym przekraczać 8500 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2021 Na pewno coś na Amperze bym szukał. Będziesz podłączał lapka pod monitor zewnętrzny? Jak nie, zainteresowałbym się OLEDem, który jest np w tym Giga https://www.x-kom.pl/p/623193-notebook-laptop-156-gigabyte-aero-15-oled-i7-10870h-16gb-512-w10p-rtx3060p.html Tylko tutaj nie wiem jak z dostępnością. To jest nówka, więc wątpię żeby tak szybko go wycofali 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemosv Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2021 (edytowane) W domu jak najbardziej będę podpinał monitor. Więc nie ma nacisku na matryce. Dotychczas w stacjonarce posiadam RTX 2060S i chciałbym coś podobnie wydajnego. Edytowane 25 Marca 2021 przez lemosv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2021 W dniu 25.03.2021 o 14:29, lemosv napisał: W domu jak najbardziej będę podpinał monitor. Więc nie ma nacisku na matryce. Dotychczas w stacjonarce posiadam RTX 2060S i chciałbym coś podobnie wydajnego. Okej, wszystko jasne 😄 Hmm, na razie wszystko jest tzw papierową premierą, więc też nie mam za bardzo na czym się opierać. Na tę chwilę, dobrą opcją wydaje się być TUF - dlaczego wydaję? A no dlatego, że tufy nigdy nie słynęły z kultury pracy. Nie wiem jak jest w tym modelu, bo jest w przedsprzedaży. Czysto technicznie, na papierze 😄 wygląda to na fajny sprzęt. RAMy taktowane prawie jak w PC (3200Mhz), matryca IPS (ewv to oznaczenie Asusa) i też może być na plus nowa grafika intela. To dość wyjątkowo dobry układ jak na iGPU ( wydajność 1030), więc jeśli będziesz poza domem i nie będziesz miał źródła ładowania, to na spokojnie popracujesz na lapku, bo się przełączy na integre 🙂 https://www.x-kom.pl/p/619949-notebook-laptop-156-asus-tuf-dash-f15-i7-11370h-16gb-1tb-w10-rtx3070-240hz.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemosv Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2021 Pojawił sie ostatnio: ASUS Rog Strix Scar 15 G533QR w cenie 8.7tys. Co myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 Może lepiej w tej cenie stację roboczą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemosv Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 Wołałbym, jednak zależy mi na mobilności. 80% pracy na nim będę w dom z podłączonym monitorem. 20% jednak w weekendy poza domem. Nie opłaca mi się mieć 2 sprzętów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...