lenevo Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2021 Witam. Szukam nowego laptopa do 2000zł do przeglądania internetu, oglądania filmów, słuchania muzyki. Ktoś coś może polecić? Z wymagań: - do 2000zł - Windows 10 - 15,6" - SSD (256GB najlepiej -> ostatecznie 128GB ew. HDD 1TB) - Ryzen/i3 (co najmniej dwurdzeniowy lub jakiś inny wydajny procesor) - RAM więcej niż 4GB (ew. 4GB do rozbudowy w przyszłości) Może ktoś się spotkał z czymś co by było dobre w tej cenie? Fajnie by było jakby laptop posłużył z kilka lat (dlatego Celeron/Pentium itp bym raczej nie chciał). Dysk można wymienić w przyszłości i pamięć RAM też, dlatego bardziej bym się skupił na dobrym procesorze i ew. pamięci RAM z 8GB. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2021 Błyszcząca matryca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leavanny Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2021 Jeśli koniecznie nowy, to za 1900zł masz ASUSA - https://www.komputronik.pl/product/716154/asus-vivobook-15-x515ja-br642-szary.html Ekran 15.6" o rozdzielczości 1366x768, procesor i3 - 10 generacji, 4GB RAM i 256GB SSD. Do domu wystarczy. System tylko musisz sobie dokupić (choćby na allegro). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2021 (edytowane) Kij tam z Windowsem, nie róbcie sobie jaj z ekranami 1366x768. Który mamy rok? Zwróciłem uwagę na błyszczącą matrycę, a nawet nie zauważyłem tej podłej rozdzielczości, bo mi do głowy nie przyszło, że ktoś jeszcze poniżej Full HD schodzi. Leavanny to samo proponuje, w dodatku bez systemu. No nie. Na tym tle wyróżnia się ostatnia propozycja od Breaky83 - koniecznie z kodem na 1999 zł. Matowa matryca Full HD, przyzwoity procesor, 8 GB RAM... W tej cenie naprawdę solidnie jak na pandemiczne warunki. Całkiem niezłą okazję wyszukałeś koledze. Wziąłbym tę wersję, bo lepiej moim zdaniem zgarnąć od razu 8 GB RAM i mieć spokój, niż skupiać się na wątpliwych korzyściach z wersji PRO Windowsa 10. Chociaż opcja z 4 GB ma w zamian Wi-Fi 6, więc co kto woli. /mała edycja była, bo się minąłem z prawdą/ Edytowane 26 Marca 2021 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...