Jump to content
Guest

Problem z zawieszaniem, przycinaniem Pceta w Windows

Recommended Posts

Witam serdecznie! mam taki problem z zawieszaniem kompa, a mianowicie po włączeniu pc po paru minutach bezczynnosci lub przegladania interentu komp zacznie tak przycinać, lagować, że nie idzie niedługo ruszyć myszką. Ogólnie pomaga tylko restart. Dzisiaj tak się stało 4 razy po rząd po paru minutach od uruchomienia i jest tak każdego dnia po uruchomieniu dopiero po paru razach jest dobrze. Problemem na 90% jest tymczasowe gówno jakie kupilem czyli karta gtx 1650. Na poprzednim gtx1070 nigdy takie coś wystepowało, nawet na chwilę. Dzięki za pomoc. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cholera to jednak chyba nie karta, po przełączeniu na integre stalo się tak znowu. Ma ktoś jakieś pomysły? Dodam ze po wystepowaniu tego, wlączając hwmonitor procesor kreci się na maksa i ma duże zużycie\obciążenie. specyfikacja pc platforma z97 5775c 16gb ram

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wlaśnie patrzyłem 20 minut temu jak ten problem wystąpił dzisiaj poraz 8 i najprawdopodbniej problemem jest program AVG a mianowicie jego plik AVGSvc.exe który pobierał 13% uzycia cpu, normalnie wartości skaczą sobie od 0-2%. Odinstaluje ten program i zobaczę czy problem ustąpi. Wirusa raczej nie mam bo świezo po formacie też tak sie działo. No chyba ze w jakims programie był ktory instalowałem po instalacji win 7

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeśli komp się wiesza, to użycie procesora musiałoby podskoczyć do 100%. No ale usuń AVG i sprawdź.
Jeśli masz dysk SSD, to lepiej zrób aktualizację do dziesiątki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Użycia procesora takiego nie było, ale było 105% maksymalnej częstotliwości procesora gdy ten problem wystapił a teraz normalnie podczas tych samych czynności jest 25%. Zobaczymy co będzie jutro. Problem ten występował każdego dnia, wiec jutro też wystąpi, no chyba ze problemem był ten avg. Na windows 10 zmienię jak bedę zmieniał platformę z 5900x na pokładzie (jak go upoluje). Dzięki i pozdrawiam, zobaczymy jutro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam! problemem był AVG, a mianowicie jego plik AVGSvc.exe. Po odinstalowaniu AVG problem ustąpił. Zainstalowalem jeszcze avasta, Avast przejął avg i jest to w 99.9 % ten sam program, tylko rozni się ikonką i ten problem na avascie też występował. Był też taki sam plik tylko AvastSvc.exe. Widziałem od zawsze że antiviry zamulają kompa ale nie az tak jak u mnie. AVG uzywałem od 13 lat ale jakaś aktualizacja musiała coś popsuć. Temat do zamknięcia.

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obawiam się, że trochę utknąłeś w przeszłości. AVG i Avast przestały być dobrymi rozwiązaniami lata temu. W tej chwili dla większości użytkowników wystarczający jest Defender wbudowany w Windows 10, ale tu znów klapa, bo siedzisz na Siódemce, która zakończyła żywot ponad rok temu. Zrób czym prędzej aktualizację - na dziury w przestarzałym systemie żaden antywirus nie pomoże!

Share this post


Link to post
Share on other sites

A czy te antivirusy czasem nie próbują czegoś blokować? Czegoś, czego nie powinno być, co uważają za zagrożenie... Jestem niemal przekonany, że tak może być.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niekoniecznie. Kiepski antywirus potrafi czasem zrobić niezły cyrk w systemie, zupełnie bez powodu i bez ostrzeżenia. Wcale mnie opisany przypadek nie dziwi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...