mike050977 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zakupiłem dysk samsung evo 970 500Gb odczyt losowy 4k to 17Mb, odczyt sekwencyjny jak i zapis są takie jakie powinny być. Płyta główna to asus b560 prime plus i procesor 11400f. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Czym był robiony test - może program nie poprawnie rozpoznaje SSD bo np. jest za stary ( do takich należy wiekowy HD Tune w wersji darmowej czy jeszcze starszy HD Tach ) . Zrób test w najnowszej wersji Cristal Disk Mark . Z tego co widzę na sieci to odczyt 4K jest dość niski - 60 do 70 MB/s , choć 17 MB/s to sporo mniej - może coś blokuje odczyt . W którym slocie siedzi dysk - M2_1 czy M2_2 ? Spróbuj przełożyć go do innego slotu , aktualizacja biosu też może pomóc - płyta jest nowa i może to mieć wpływ na wydajność SSD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike050977 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Test robiony nowymi programami oraz programem samsunga. Sprawdzałem w 2 slotach jakie mam na płycie. Najnowszy wgrany bios na płycie i na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Pokaż chociaż test z tego syntetyka: https://crystalmark.info/redirect.php?product=CrystalDiskMarkInstaller Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike050977 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...