ptf Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 cześć, obsadziłem A2 i B2 na płycie ASUS TUF B560M Plus Wifi pamięciami GoodRam IRDM Pro 2*16GB 3600MHz CL17. System widzi 32gb, chciałbym ustawić je jako dual channel. Przekopałem się przez ustawienia BIOS ale niczego nie znalazłem. Pomocy 🙂 P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 A nie działa automatycznie? Wrzuć screenshota zakładki "Memory" z CPU-Z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptf Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) ha, pamiętam, że kiedyś były takie opcje - ale poprzedniego pcta składałem jakieś 10 lat temu... Windows tak samo pokazuje - 32gb ok chyba się wygłupiłem - ubzdurałem sobie z jakiegoś powodu, że to działa jak RAID1 i powinienem oczekiwać 16gb... Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez ptf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Bardziej jak RAID0, jeśli w ogóle można użyć takiego porównania. Tak czy inaczej, wszystko wygląda dobrze. Dual Channel, 3600 MHz, CL17. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptf Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 No właśnie, nawet analogia była nie do końca ten teges. Ale zafiksowałem się na 16gb z jakiegoś powodu 🙂 Dzięki za pomoc 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...