Rosomak94 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) Cześć, mam problem jak w tytule. Przy pojedynczym monitorze nie ma problemu z wymuszeniem wyświetlania obrazu 2560x1440. Niestety po podłączeniu drugiego monitora oba zaczynają pracować w Full HD i w ustawieniach wyświetlania brakuje opcji zmiany na wyższą rozdzielczość. Oba monitory to Dell 2719DC podłączone do stacji dokującej za pomocą standardowego przewodu DP. Laptop to Dell Latitude 3510. Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez Rosomak94 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 3 hours ago, Rosomak94 said: Cześć, mam problem jak w tytule. Przy pojedynczym monitorze nie ma problemu z wymuszeniem wyświetlania obrazu 2560x1440. Niestety po podłączeniu drugiego monitora oba zaczynają pracować w Full HD i w ustawieniach wyświetlania brakuje opcji zmiany na wyższą rozdzielczość. Oba monitory to Dell 2719DC podłączone do stacji dokującej za pomocą standardowego przewodu DP. Laptop to Dell Latitude 3510. Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Hej, It's not a bug, it's a feature :). Pokrótce - Latitude 3510 ma DP1.2 over USB-C - max, co może wyświetlić GPU Intela na tym porcie to Max Digital: (DP 1.2 over Type-C Port) 4096 x 2304 @ 60 Hz, 24bpp - dla dwóch monitorów QHD nie wystarczy przepustowości DP1.2 - dlatego ścina Ci do FHD. Sama stacja dokująca też podaje to samo w specyfikacji (specjalnie linkuję WD19, a nie WD19DC, ponieważ nie masz jak podłączyć drugiego kabla USB-C. Jakbyś mógł stację podłączyć dwoma kablami USB-C do lapka, to taka konfiguracja monitorów by zadziałała bez zająknięcia): https://www.delltechnologies.com/resources/en-us/asset/data-sheets/products/electronics-accessories/dell_dock_wd19_130w_spec_sheet.pdf Display Support For a HBR2* PC 2 x FHD @ 60Hz 1 x QHD @ 60Hz 1 x 4K @ 30Hz <- Latitude 3510 For a HBR3 PC 3 x FHD @ 60Hz 2 x QHD @ 60Hz 1 x 4K @ 60Hz Rozwiązanie alternatywne - podepnij jeden z monitorów po HDMI bezpośrednio z lapka, drugi przez stację dokującą - zadziała. pzdr 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosomak94 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Będę musiał się zaopatrzyć w dodatkowy hdmi, dzięki za pomoc. Czyli w pracy ktoś przy zamawianiu nie doczytał specyfikacji i przy dwóch monitorach zrobiły się schody 😉 Poprawiłem nazwę stacji dokującej w nazwie tematu. A miało być tak pięknie i czysto na biurku 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Proszę bardzo :) 3 hours ago, Rosomak94 said: Poprawiłem nazwę stacji dokującej w nazwie tematu. Heh, czyli trafiłem. WD19DC to rzadko spotykany model, przy kupnie to raczej WD19 albo WD19TB do lapków z Thunderboltem. Ilość kabli się nie zmieni, tylko ich ułożenie na biurku :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanR Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2022 Dobry, pyt.: WD19 - hdmi problem: Po podłączeniu hdmi -> DVI (rozne przejsciowki, w tym pełne piny/cyfrowe) - max rodzielczość 1080p (1920x1080). Co jest z tym hdmi->DVI nie tak? (Dell'e u2412m /mc) podłączenie latitiude 5520 ->WD19 via TB. Lap ma drugie TB, tylko co da podłączenie drugim kablem? (na podłączonych potem po DP 2 monitorach mam po 1920x1200, tylko ten hdmi->dvi ma ciągle 1920x1080..) Jakies podpowiedzi? Pozdrawiam, JanR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...