Cycaczek Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Witam wszystkich. Właśnie przyszedł mi nowy komputer, z integrą Intela, i5 11600k, 16gb ram (dual channel) 2x8GB oraz płytą AsRock z490 Extreme4. Jak mam uruchomić integrę, bo na razie po zwykłym wpięciu kabla Display Port do płyty głównej i wejściu w ustawienie ekranu, wyświetla mi się, że jedyna opcja to 1440p, 64hz oraz widnieje nazwa "Microsoft Basic Display Adapter". Czy tak ma być? Wydaje mi się, że raczej powinna widnieć nazwa integry, więc jak mam ją włączyć? Do BIOSu wchodziłem i zmieniałem igpu na (enabled). Co jeszcze zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zdublowałeś temat. Skoro widzisz obraz, to ustawienia BIOS-u są OK. Sterownika potrzebujesz. Dziwne, że Windows Update sam nie pobrał. Wejdź do aktualizacji systemowych i sprawdź, czy tam się coś ściągnie. Jeśli nie, pobierz ręcznie ze strony Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...