Pgrono Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) Cześć, Szukam obudowy do max 400zł (im tańsza tym lepiej) Obudowa będzie stała w przestrzeni pod biurkiem otoczona z 3 stron "ścianami" (dł. wnęki 65cm). Tylko prawy bok widoczny. Włącznik preferuję od góry najlepiej z prawej strony. Format raczej ATX (może uda się wymienić moje mobo na coś lepszego). Będzie się zdarzać, że komputer będę zabierał z sobą po Polsce. Boję się szkła z tego względu, a RGB mnie nie interesuje. Mam jeszcze swoje 2 wentylatory od Arctica P12 i Bionix P120. W środku zamontuję: Ryzen 5 3600 chłodzony Ferą 5, Gigabyte B450M DS3H V2, Seasonic Focus Gold Plus 650W i XFX Rx480 (czekam na swój egzemplarz RTX 3060Ti). Myślałem nad (kolejność przypadkowa: BQ Pure Base 500 (boję się o temp. na Gamers Nexus bardzo duża różnica między wersją, na polskim YT różnica zdecydowanie mniejsza) BQ Pure Base 500DX (temp lepsze, ale na zdjęciach niezbyt ładna i głośniejsza od 500) Fractal Meshify C (górny pułap cenowy, czy warto aż tyle płacić?) SPC Regnum RG6V (ma szkło, ale i całkiem niezłe recenzje w PL) SPC Ventum VT2 (tania, prosta, mała, brak filtra p. kurz (mieszkam przy szutrowej drodze), tylko 1 wentylator) Chętnie poznam opinie na ich temat i może jest coś jeszcze lepszego, bardziej sensownego? Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez Pgrono Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Ja od siebie polecam SG7V - sam posiadam wersję ARGB, ale jest też wersja bez. Kawał dużej budy. Montaż komponentów jest przyjemny, na topie zainstalujesz chłodnice 360, kable idzie ładnie zorganizować z tyłu. Na start, dostajesz 4 wentylatory. Front idzie łatwo zdjąć, aby go wyczyścić z kurzu. Na topie, oczywiście filtr. https://www.x-kom.pl/p/546564-obudowa-do-komputera-silentiumpc-signum-sg7v-tg.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pgrono Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Mam 2 wiatraki co teraz tylko się kurzą i planuję je zamontować w nowej budzie. Szkło nie jest problematyczne w przewozie? Komputer będzie na płasko jeździł w bagażniku pod wózkiem dziecięcym, i żeby za dużych sił nie kłaść na mobo, szkło musiałoby być do góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pgrono Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Nie o to chodzi, pytam się szczerze, bo mam duże obawy o zachowanie szkła w transporcie. Ale jeśli nie ma czego się bać to spoko. A im więcej recenzji poczytałem i pooglądałem to tym głupszy jestem. Szczerze zastanawiam się nad 3. Pure Base 500 (duże rozbieżności w recenzjach, od polecanej do unikaj). Fractal Meshify C (już drogawa, opinie raczej od średnich do pozytywnych) Regnum RG6 (zaskakująco dobre opinie, chociaż wentylatory w niej potrafią zebrać słabe oceny i ma szkło) Ventum nie polecacie więc odrzuciłem (wersja ze szkłem ma więcej wentylatorów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...